Μέσω του Let’s Ferry μπορείτε να κλείσετε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για όλους τους Ελληνικούς προορισμούς, με όλες τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, τα δημοφιλή Ιταλικά λιμάνια καθώς και άλλους επιλεγμένους προορισμούς της Μεσογείου! Το Let’s Ferry δεν επιβάλει καμία έξτρα χρέωση για την έκδοση των εισιτηρίων. Παρέχεται η δυνατότητα αποστολής εισιτηρίων οπουδήποτε στον κόσμο μέσω Κούριερ.

Αbra Ovata: H fusion γαστρονομία του John Skotida στη μαγική λίμνη Βουλιαγμένης

Σε ένα ειδυλλιακό τοπίο στη λίμνη της Βουλιαγμένης, ο ταλαντούχος σεφ John Skotidas εμπνέεται από τις πολυπολιτισμικές του καταβολές, παρουσιάζοντας στo Abra Ovata ένα μενού με πρωταγωνιστή το τρίπτυχο Ελλάδα – Ασία – Λατινική Αμερική.

Αbra Ovata στη μαγική λίμνη Βουλιαγμένης

Σε ένα μυστηριακού χαρακτήρα σκηνικό, εκεί που θεόρατοι γεωλογικοί σχηματισμοί αγκαλιάζουν τα νερά της λίμνης της Βουλιαγμένης, δημιουργώντας σπάνιες εικόνες, λίγα μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο της πρωτεύουσας, εκεί που νομίζεις ότι όπου να 'ναι θα ξεπροβάλει από τα βάθη η Κυρά της λίμνης μαγεύοντας σε με το άγγιγμα της, υπάρχει το Abra Ovata. Ένα πανέμορφο πολυεπίπεδο καθιστικό χαϊδεύει, ουσιαστικά, τα νερά της λίμνης ενώ ένα τελετουργικού χαρακτήρα σκηνικό, τη στιγμή που το πορφυρό της δύσης του ήλιου μπλέκεται με τα φώτα που αντανακλούν στις εσοχές των βράχων, συμπληρώνει την εμπειρία στον χώρο.

H fusion γαστρονομία του John Skotida

Σε αυτό το ειδυλλιακό τοπίο της Αθηναϊκής Ριβιέρας, με φόντο τα κρυστάλλινα νερά της λίμνης, αποφάσισε να κάνει το ντεμπούτο του στην ελληνική εστιατορική σκηνή ο σεφ John Skotidas υπογράφοντας το μενού του Abra Ovata για πρώτη φορά στις αρχές του 2023. Ο ίδιος μεγάλωσε στον Παναμά. Η μητέρα του με καταγωγή από τις Φιλιππίνες τον μύησε στην ασιατική κουζίνα, ενώ ο Λευκαδίτης πατέρας του τον μπόλιασε με το μικρόβιο της ελληνικής κουζίνας. Ο ίδιος έζησε για μερικά χρόνια στην Αθήνα προτού τον κερδίσει το Λονδίνο και η γαστρονομική σκηνή του, όπου εργάζεται και επιχειρεί πλέον με επιτυχία. Με μακρά θητεία στα εστιατόρια του Λονδίνου και ο νέος head chef του Abra Ovata, Βαγγέλης Δαγδελένης, ένα χαρακτηριστικό που συνετέλεσε ώστε να κουμπώσει με επιτυχία η συνεργασία των δυο τους.

To menu του Abra Ovata

Το μενού ξεκινά με προζυμένιο ψωμί και μια τριλογία αλοιφών. Μια φίνα ταραμοσαλάτα με ξινούτσικη σπιρτάδα από kaffir lime oil, μια αλλιώτικη τυροκαυτερή με spicy πάστα σόγιας (gochujang), αλλά και ένα γοητευτικό καμένο βούτυρο με έντονη επίγευση ξηρών καρπών. Οι έντονες επιρροές του John Skotida από ετερόκλητες μαγειρικές κουλτούρες αποτυπώνονται ευδιάκριτα στα πιάτα του, σαν εκείνη την γεμάτη αρώματα Αθηναϊκή με μπλε καβούρι που πατά επάνω σε ένα όμορφα ξιδάτο και τραγανό sushi rice cracker φέρνοντας πιο κοντά την αστική ελληνική παρακαταθήκη με την Ασία. Ή εκείνες τις γλυκιές γαρίδες κοιλάδας που τις αγκάλιαζε μια κρέμα με κόλιανδρο, lemongrass και μαστίχα μαζί με πίκλα από κουμκουάτ σε ένα σύνολο που συνδυάζει, βοτανικότητα πικράδα και αρωματική φρεσκάδα. Οι έντονες επιρροές του John Skotida από ετερόκλητες μαγειρικές κουλτούρες αποτυπώνονται ευδιάκριτα στα πιάτα του, σαν εκείνη την γεμάτη αρώματα Αθηναϊκή με μπλε καβούρι που πατά επάνω σε ένα όμορφα ξιδάτο και τραγανό sushi rice cracker φέρνοντας πιο κοντά την αστική ελληνική παρακαταθήκη με την Ασία. Ή εκείνες τις γλυκιές γαρίδες κοιλάδας που τις αγκάλιαζε μια κρέμα με κόλιανδρο, lemongrass και μαστίχα μαζί με πίκλα από κουμκουάτ σε ένα σύνολο που συνδυάζει, βοτανικότητα πικράδα και αρωματική φρεσκάδα. Ένα στιβαρό λουκάνικο προβατίνας τυλιγμένο σε αρνίσια μπόλια, έρχεται με κάψα από galangal και τζίντζερ και αρωματική δροσιά από λάιμ σε ένα ακόμη τολμηρό συνδυασμό υλικών και τεχνικών, ενώ το αψογά τηγανισμένο λαβράκι με φρέσκα κρεμμύδια, άγρια χόρτα και έναν διαυγή ζωμό σόγιας συνεχίζει να βαδίζει στα χνάρια του ελληνο-ασιατικού fusion με λιτό και ουσιαστικό τρόπο. Το αργοψημένο στην ρομπάτα iberico pork, γλασαρισμένο με καντονέζικη πάστα, charsiu και σουσάμι αναδεικνύει την δύναμή της φωτιάς σε ένα κατάλογο που τον χαρακτηρίζουν οι λέξεις Sea &  Land.

H τριλογία της paella

 
View this post on Instagram
 

A post shared by abraOvata (@abraovata)

Το μενού στο Abra Ovata φέρει πάντα στην ούγια του την μεγάλη αγάπη του John Skotida για την κλασική paella valenciana με την έξτρα τραγανή στρώση τηγανιτού ρυζιού στον πάτο του σκεύους -αυτό που οι Ισπανοί αποκαλούν soccarat- να προσδίδει μια πικάντικη τραγανότατα στα πρότυπα μιας αυθεντικής paella. Τις σερβίρει σε τρεις διαφορετικές εκδοχές: paella γεμιστά, με βασιλικό καβούρι και του αγρότη με πάπια, συκωτάκια κοτόπουλου και sobrasada.  
 
View this post on Instagram
 

A post shared by abraOvata (@abraovata)

Καλοδουλεμένες ιδέες, comfort νοστιμιά και ουσιαστικό fusion χωρίς εντυπωσιασμούς είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τις συνθέσεις του John Skotida στο Abra Ovata, ενώ η pastry chef Καλλιόπη Μώρου επιμελείται μιας σειράς επιδορπίων με πρωτοτυπία και σταθερό ενδιαφέρον. Ιδιαίτερη δημιουργία το baba au rum καθώς εδώ φράουλα, γιαούρτι, φασκόμηλο και ένα σιρόπι από Ume plum wine -το Ιαπωνικό ποτό με βάση το κρασί που αρωματίζεται με δαμάσκηνα- συνθέτουν ένα εντελώς ασυνήθιστο, τόσο σε ιδέα όσο και σε γεύση μπαμπά. Info: Λίμνη Βουλιαγμένης, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 8962220   Διαβάστε επίσης: 

Spit Jack Rotisserie: Τα της σούβλας, αλλιώς, τώρα και στη γειτονιά του Golden Hall



from cantina.protothema.gr https://ift.tt/dachfWJ

Σχόλια