- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
Μέσω του Let’s Ferry μπορείτε να κλείσετε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για όλους τους Ελληνικούς προορισμούς, με όλες τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, τα δημοφιλή Ιταλικά λιμάνια καθώς και άλλους επιλεγμένους προορισμούς της Μεσογείου! Το Let’s Ferry δεν επιβάλει καμία έξτρα χρέωση για την έκδοση των εισιτηρίων. Παρέχεται η δυνατότητα αποστολής εισιτηρίων οπουδήποτε στον κόσμο μέσω Κούριερ.
- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
Αbra Ovata στη μαγική λίμνη Βουλιαγμένης
Σε ένα μυστηριακού χαρακτήρα σκηνικό, εκεί που θεόρατοι γεωλογικοί σχηματισμοί αγκαλιάζουν τα νερά της λίμνης της Βουλιαγμένης, δημιουργώντας σπάνιες εικόνες, λίγα μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο της πρωτεύουσας, εκεί που νομίζεις ότι όπου να 'ναι θα ξεπροβάλει από τα βάθη η Κυρά της λίμνης μαγεύοντας σε με το άγγιγμα της, υπάρχει το Abra Ovata.
H fusion γαστρονομία του John Skotida
Σε αυτό το ειδυλλιακό τοπίο της Αθηναϊκής Ριβιέρας, με φόντο τα κρυστάλλινα νερά της λίμνης, αποφάσισε να κάνει το ντεμπούτο του στην ελληνική εστιατορική σκηνή ο σεφ John Skotidas υπογράφοντας το μενού του Abra Ovata για πρώτη φορά στις αρχές του 2023. Ο ίδιος μεγάλωσε στον Παναμά. Η μητέρα του με καταγωγή από τις Φιλιππίνες τον μύησε στην ασιατική κουζίνα, ενώ ο Λευκαδίτης πατέρας του τον μπόλιασε με το μικρόβιο της ελληνικής κουζίνας. Ο ίδιος έζησε για μερικά χρόνια στην Αθήνα προτού τον κερδίσει το Λονδίνο και η γαστρονομική σκηνή του, όπου εργάζεται και επιχειρεί πλέον με επιτυχία.
To menu του Abra Ovata
Το μενού ξεκινά με προζυμένιο ψωμί και μια τριλογία αλοιφών. Μια φίνα ταραμοσαλάτα με ξινούτσικη σπιρτάδα από kaffir lime oil, μια αλλιώτικη τυροκαυτερή με spicy πάστα σόγιας (gochujang), αλλά και ένα γοητευτικό καμένο βούτυρο με έντονη επίγευση ξηρών καρπών.


H τριλογία της paella
Το μενού στο Abra Ovata φέρει πάντα στην ούγια του την μεγάλη αγάπη του John Skotida για την κλασική paella valenciana με την έξτρα τραγανή στρώση τηγανιτού ρυζιού στον πάτο του σκεύους -αυτό που οι Ισπανοί αποκαλούν soccarat- να προσδίδει μια πικάντικη τραγανότατα στα πρότυπα μιας αυθεντικής paella. Τις σερβίρει σε τρεις διαφορετικές εκδοχές: paella γεμιστά, με βασιλικό καβούρι και του αγρότη με πάπια, συκωτάκια κοτόπουλου και sobrasada.
Καλοδουλεμένες ιδέες, comfort νοστιμιά και ουσιαστικό fusion χωρίς εντυπωσιασμούς είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τις συνθέσεις του John Skotida στο Abra Ovata, ενώ η pastry chef Καλλιόπη Μώρου επιμελείται μιας σειράς επιδορπίων με πρωτοτυπία και σταθερό ενδιαφέρον. Ιδιαίτερη δημιουργία το baba au rum καθώς εδώ φράουλα, γιαούρτι, φασκόμηλο και ένα σιρόπι από Ume plum wine -το Ιαπωνικό ποτό με βάση το κρασί που αρωματίζεται με δαμάσκηνα- συνθέτουν ένα εντελώς ασυνήθιστο, τόσο σε ιδέα όσο και σε γεύση μπαμπά. Info: Λίμνη Βουλιαγμένης, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 8962220 Διαβάστε επίσης:
Spit Jack Rotisserie: Τα της σούβλας, αλλιώς, τώρα και στη γειτονιά του Golden Hall
from cantina.protothema.gr https://ift.tt/dachfWJ
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου