
Ο
πελοποννησιακός αμπελώνας «ταξιδεύει» και πάλι στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2025, από τις 16:00 έως τις 22:00, στο ξενοδοχείο Macedonia Palace, θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε, συγκεντρωμένα στην ίδια αίθουσα, 107 κρασιά από 38 οινοποιεία της Πελοποννήσου στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Wines of Peloponnese – Thessaloniki Edition». Λευκά, ροζέ και ερυθρά θα μας περιμένουν, ταξινομημένα ανάλογα με τον τύπο και την ποικιλιακή τους σύνθεση. Κλασικές ετικέτες, καινούργιες προτάσεις, πειραματικές οινοποιήσεις και καινοτόμες τεχνικές οινοποίησης, κρασιά ήπιων παρεμβάσεων, παλιές σοδιές, όλα όσα έχει να επιδείξει ο πελοποννησιακός αμπελώνας. Και ως γνωστόν, η Πελοπόννησος είναι η μεγαλύτερη οινοπαραγωγός περιοχή της Ελλάδας. Τα ψηλά της βουνά τη χωρίζουν σε μικρές ζώνες με διαφορετικό οικοσύστημα, που μας προσφέρουν μια μεγάλη γκάμα κρασιών με ενδιαφέρουσα πολυμορφία σε χρώματα, αρώματα και γεύσεις.
Ο αμπελώνας της Πελοποννήσου σε αριθμούς - 32% του ελληνικού αμπελώνα - 31% της συνολικής ελληνικής οινικής παραγωγής - 10 ζώνες Π.Ο.Π. και 24 ζώνες Π.Γ.Ε. Στη Wines of Peloponnese – Thessaloniki Edition τα κρασιά θα είναι ταξινομημένα ανάλογα με τον τύπο και την ποικιλιακή τους σύνθεση, έτσι ώστε ο επισκέπτης να σερβίρεται μόνος του και να έχει την άνεση να δοκιμάσει όσα και όποια θέλει. Λεπτομερείς πληροφορίες για το κάθε κρασί θα βρίσκονται τυπωμένες δίπλα στη φιάλη του, ενώ η έμπειρη ομάδα συνεργατών της Wine Plus θα είναι εκεί για να δώσει οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία. Η γνωριμία με τα κρασιά του Πελοποννησιακού αμπελώνα θα ολοκληρωθεί με κλήρωση 14 φιαλών magnum. Η γευστική δοκιμή των Πελοποννησιακών κρασιών στη Θεσσαλονίκη οργανώνεται από τη Wine Plus για λογαριασμό της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου. Περισσότερες πληροφορίες στο www.wineplus.gr
from cantina.protothema.gr https://ift.tt/csK7HGC
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου