Φριτέζα αέρος: Οι πιθανοί κίνδυνοι και η σχέση της με το σάκχαρο

Μέσω του Let’s Ferry μπορείτε να κλείσετε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για όλους τους Ελληνικούς προορισμούς, με όλες τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, τα δημοφιλή Ιταλικά λιμάνια καθώς και άλλους επιλεγμένους προορισμούς της Μεσογείου! Το Let’s Ferry δεν επιβάλει καμία έξτρα χρέωση για την έκδοση των εισιτηρίων. Παρέχεται η δυνατότητα αποστολής εισιτηρίων οπουδήποτε στον κόσμο μέσω Κούριερ.

Rizes: Η γαστροταβέρνα που ερμηνεύει αλλιώς τους γευστικούς κώδικες της Σαντορίνης

Ένα βήμα μακριά από τους τουριστικούς δρόμους των Φηρών, με φόντο την καλντέρα και τον Μητροπολιτικό Ναό, το Rizes Gastro Taverna έρχεται να προσθέσει μια διαφορετική νότα στον γαστρονομικό χάρτη της Σαντορίνης. Η νέα αυτή πρόταση φιλοδοξεί να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στην παραδοσιακή νησιώτικη κουζίνα και  τις σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις. Πίσω από την κουζίνα βρίσκεται μια ομάδα έμπειρων σεφ με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Μακρόπουλο, ενώ την κουζίνα διευθύνουν η Μαρία Σύλλα και ο Θωμάς Τενεκετζής. Το γλυκό κομμάτι έχει αναλάβει η Ελένη Μανιά, συμπληρώνοντας μια brigade που επενδύει στην ποιότητα των τοπικών προϊόντων.

Μια κουζίνα με ταυτότητα

Το μενού κινείται σε μια λεπτή ισορροπία: διατηρεί τους κλασικούς γευστικούς κώδικες του Αιγαίου ενώ παράλληλα τους ερμηνεύει με σύγχρονο τρόπο. Τα ρεβίθια ψήνονται σε πήλινα σκεύη με άρωμα πορτοκαλιού, η φάβα σερβίρεται με τσάτνεϊ κάπαρης, ενώ τα γεμιστά παίρνουν μια νέα διάσταση με την προσθήκη κουκουναριού και αφρού φέτας. Τα θαλασσινά κυριαρχούν, όπως είναι λογικό σε ένα νησιώτικο εστιατόριο. Η λακέρδα συνοδεύεται από καυτερή σάλτσα πράσινης πιπεριάς, ενώ το σεβίτσε ισορροπεί ανάμεσα στη δροσιά του λεμονιού και την πικάντικη νότα του τζίντζερ. Παράλληλα, τα κρέατα δεν λείπουν από τον κατάλογο - το σιγομαγειρεμένο κατσικάκι και η ανανεωμένη παστιτσάδα προσφέρουν εναλλακτικές για όσους προτιμούν πιο χορταστικές επιλογές.

Το κρασί ως συμπρωταγωνιστής

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην κάβα, που επικεντρώνεται στα τοπικά κρασιά. Η Σαντορίνη, με τις μοναδικές συνθήκες καλλιέργειας των αμπελιών της, προσφέρει μια πλούσια οινική παλέτα που το εστιατόριο αξιοποιεί για να δημιουργήσει αρμονικούς συνδυασμούς με τα πιάτα του. Η επιλογή να τοποθετηθεί απέναντι από τον Μητροπολιτικό Ναό δεν είναι τυχαία. Η θέα στην καλντέρα και το ηφαίστειο δημιουργεί ένα σκηνικό που συμπληρώνει τη γαστρονομική εμπειρία, ιδίως κατά τη διάρκεια των φημισμένων ηλιοβασιλεμάτων του νησιού.

Μέρος ενός μεγαλύτερου puzzle

Το Rizes αποτελεί την τελευταία προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο του Aestian Group, που διαχειρίζεται τέσσερα ξενοδοχεία στη Σαντορίνη - το Athina Luxury Suites στα Φηρά, το Venus Sunrise Suites & Villas στον Βούρβουλο, το Eteoro Suites στο Ημεροβίγλι και το Sienna Eco Resort στον Έξω Γυαλό. Η εταιρεία επενδύει στη διατήρηση του αυθεντικού χαρακτήρα του νησιού, προσπαθώντας να ισορροπήσει ανάμεσα στις απαιτήσεις του διεθνούς τουρισμού και την προστασία της τοπικής ταυτότητας. Το εστιατόριο λειτουργεί καθημερινά από τις 18:00 έως την 01:00, προσφέροντας μια επιλογή για όσους αναζητούν κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα τουριστικά στέκια των Φηρών. Μένει να φανεί αν η πρόταση αυτή θα καταφέρει να βρει τη θέση της στον ανταγωνιστικό γαστρονομικό χάρτη της Σαντορίνης. info Καλντέρα, Φηρά, τηλ. 22860 21885   Διαβάστε επίσης: 

Η Αστάρτη στη Φολέγανδρο και το ρακόμελο του Λευτέρη Γαβαλά



from cantina.protothema.gr https://ift.tt/i5bBLdP

Σχόλια