Φριτέζα αέρος: Οι πιθανοί κίνδυνοι και η σχέση της με το σάκχαρο

Μέσω του Let’s Ferry μπορείτε να κλείσετε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για όλους τους Ελληνικούς προορισμούς, με όλες τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, τα δημοφιλή Ιταλικά λιμάνια καθώς και άλλους επιλεγμένους προορισμούς της Μεσογείου! Το Let’s Ferry δεν επιβάλει καμία έξτρα χρέωση για την έκδοση των εισιτηρίων. Παρέχεται η δυνατότητα αποστολής εισιτηρίων οπουδήποτε στον κόσμο μέσω Κούριερ.

Όχι άλλο Spritz – 4 συνταγές με Aperol για να δροσιστείτε αλλιώς

Το Aperol Spritz είναι πλέον ένα από τα πιο αγαπημένα και αναγνωρίσιμα καλοκαιρινά κοκτέιλ, όμως η δημοφιλία του έχει εμπνεύσει τους bartenders και τους λάτρεις των cocktails να πειραματιστούν με νέες, δημιουργικές εκδοχές του. Αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό, αλλά με τη γνώριμη γεύση του Aperol, οι παρακάτω 4 συνταγές προσφέρουν έναν φρέσκο και πρωτότυπο τρόπο να απολαύσετε το αγαπημένο ποτό. Aperol Paloma Υλικά για 1 μερίδα 45 ml τεκίλα 45 ml φρεσκοστυμμένο κόκκινο γκρέιπφρουτ 30 ml Cointreau 22 ml Aperol 15 ml φρεσκοστυμμένο χυμό lime πάγο μία λεπτή φέτα lime για γαρνίρισμα Εκτέλεση Σε ένα σέικερ βάζετε την τεκίλα, τον χυμό γκρέιπφρουτ, το Cointreau, το Aperol και τον χυμό lime και προσθέτετε πάγο έως τη μέση του σέικερ. Το κλείνετε και το ανακινείτε για περίπου είκοσι δευτερόλεπτα. Σερβίρετε σε ένα ποτήρι γεμάτο πάγο και προσθέτετε τη φέτα lime. Frozen Aperol Spirtz Υλικά για 1 μερίδα 2 πορτοκάλια 2 λεμόνια 90 ml Prosecco 30 ml Aperol 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη πάγος Εκτέλεση Κόψτε στη μέση τα πορτοκάλια και τα λεμόνια και στύψτε τα. Το ένα μισό του πορτοκαλιού, κόψτε το σε λεπτές φέτες για το γαρνίρισμα. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το Prosecco, το Aperol και τον χυμό από τα λεμόνια και τα πορτοκάλια. Σε μία μικρή κατσαρόλα ανακατέψτε την κρυσταλλική ζάχαρη με ένα φλιτζάνι νερό και αφήστε το να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά εωσότου γίνει διάφανο – περίπου 3 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει. Σε ένα μπλέντερ αναμειγνύεται το μείγμα με το αλκοόλ και 30ml από το σιρόπι (φυλάξτε το υπόλοιπο για την επόμενη μερίδα) και χτυπήστε στο μίξερ μέχρι ο πάγος να λιώσει και το μείγμα να φαίνεται ομοιόμορφο. Αδειάζετε στο ποτήρι, γαρνίρετε και το απολαμβάνετε. Mezcal Aperol Spritz Υλικά για 1 μερίδα 60 ml Μezcal ή την τεκίλα της προτίμησής σας 60 ml χυμό πορτοκαλιού 60 ml Aperol 180 ml κρύα σόδα πάγο φέτες πορτοκαλιού για γαρνίρισμα Εκτέλεση Σε ένα ψηλό ποτήρι κρασιού βάζετε πάγο και προσθέτετε την τεκίλα, τον χυμό πορτοκαλιού και το Άπερολ . Προσθέτετε τη φέτα πορτοκαλιού και τη σόδα και ανακατεύετε. Rose Aperol Spritz Υλικά για 1 μερίδα 90 ml Aperol 120 ml  αφρώδες ξηρό ροζέ κρασί 30 ml σόδα φέτες ροδάκινου για γαρνίρισμα θρυμματισμένο πάγο Εκτέλεση Γεμίζετε ένα ποτήρι έως τη μέση με θρυμματισμένο πάγο. Προσθέτετε το Άπερολ και το αφρώδες ροζέ κρασί και ανακατεύετε. Προσθέτετε τη σόδα και τη φέτα ροδάκινο και σερβίρετε. Δείτε επίσης Κοκτέιλ με gin: 7 προτάσεις για όσους δεν το αλλάζουν με τίποτα Ποια αλκοολούχα ποτά δεν πρέπει να μπαίνουν στην κατάψυξη

from cantina.protothema.gr https://ift.tt/BZspi83

Σχόλια