- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
Μέσω του Let’s Ferry μπορείτε να κλείσετε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για όλους τους Ελληνικούς προορισμούς, με όλες τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, τα δημοφιλή Ιταλικά λιμάνια καθώς και άλλους επιλεγμένους προορισμούς της Μεσογείου! Το Let’s Ferry δεν επιβάλει καμία έξτρα χρέωση για την έκδοση των εισιτηρίων. Παρέχεται η δυνατότητα αποστολής εισιτηρίων οπουδήποτε στον κόσμο μέσω Κούριερ.
- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
Η ιστορία του σουβλατζίδικου που είναι σημείο αναφοράς στον Κορυδαλλό
«Ο πατέρας μου άνοιξε το μαγαζί τον Απρίλιο του 1970 με τη μητέρα μου. Δουλέψανε σκληρά και οι δυο τους», θυμάται η Σοφία Λαυκιώτη, που σήμερα συνεχίζει αυτό που ξεκίνησαν εκείνοι. Η Γαλλίδα μητέρα της στην αρχή δεν ήξερε καν καλά ελληνικά. «Εκεί με ένα λεξικό προσπαθούσε», λέει με τρυφερότητα.
Ακόμα και η πατάτα μπήκε με επιφυλακτικότητα: «Ο πατέρας μου δεν ήθελε… θεωρώ ότι είχε δίκιο. Το σουβλάκι δεν θέλει την πατάτα». Αλλά προσαρμοσμένοι στις σύγχρονες απαιτήσεις, τώρα βάζουν. «Ο κόσμος σου λέει στην τιμή του τυλιχτού θέλω να βάλω και πατάτες να χορτάσω πιο πολύ». Η σάλτσα; Μυστική. Όπως την έφτιαχνε ο Παναγιώτης Λαυκιώτης. Το ίδιο και το μπιφτέκι. «Ακολουθούμε τη συνταγή από τον πατέρα μου». Και φυσικά, δεν υπάρχει γύρος: «Δεν είχε ο πατέρας μου και δεν βάζουμε και εμείς» αναφέρει η Σοφία. Καινούριες πινελιές μπήκαν με σύνεση. Όπως το delivery, που ο πατέρας της ποτέ δεν ήθελε: «Μου έλεγε "όταν θα το αναλάβεις εσύ, άμα το αναλάβεις, κάνε ό,τι θες"». Τελικά, έγινε αναγκαίο μετά τον COVID. Η ποιότητα είναι αδιαπραγμάτευτη. «Δεν κοιτάμε δηλαδή να πάρουμε την πιο φτηνή πρώτη ύλη… αμέσως φαίνεται η διαφορά». Ακόμα και το ψήσιμο μετράει: «Έχει σημασία το χέρι. Να μην τα καίει, να ψήνονται καλά… να μην τα κάψει απ’ έξω και από μέσα να είναι ωμά». Το μαγαζί παραμένει μικρό, όπως το ήθελε ο Παναγιώτης. «Είμαστε λίγο στριμωγμένα… αλλά είμαστε και τόσα χρόνια εκεί. Συγκεκριμένα είμαστε στο ίδιο μέρος 55 χρόνια».Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 1970 (@souvlakiapanagiotis1970)


Η Σοφία νιώθει ότι κουβαλά την παρακαταθήκη του πατέρα της. «Πιστεύω ότι ο πατέρας μου θα καμάρωνε. Όλοι λένε ότι του μοιάζω – όσον αφορά στο θέμα του μαγαζιού – ότι είμαι λίγο απαιτητική. Μπορεί να είχε θέμα με την ενσωμάτωση του delivery ή με το γεγονός ότι σερβίρουμε πατάτες, αλλά σαν γενική εικόνα πιστεύω θα ήταν περήφανος για μας». Και οι πελάτες, παλιοί και νέοι, φαίνεται πως το αναγνωρίζουν αυτό. «Έρχονται πολλοί και λένε “μπράβο, όχι μόνο δεν έχετε αλλάξει την ταυτότητα του μαγαζιού αλλά το έχετε εξελίξει”. Ε ναι, και αυτό όντως είναι ωραίο όταν το ακούς». info Γρηγορίου Λαμπράκη 104, Κορυδαλλός, τηλ. 210 5622355 Δείτε επίσης 10 πίτες με μπιφτέκι σε Αθήνα και ΠειραιάΔείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 1970 (@souvlakiapanagiotis1970)
from cantina.protothema.gr https://ift.tt/SF8eRaO
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου