Πώς με το αργό μαγείρεμα φτιάχνουμε μαλακό κρέας και δεμένες σάλτσες

Μέσω του Let’s Ferry μπορείτε να κλείσετε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για όλους τους Ελληνικούς προορισμούς, με όλες τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, τα δημοφιλή Ιταλικά λιμάνια καθώς και άλλους επιλεγμένους προορισμούς της Μεσογείου! Το Let’s Ferry δεν επιβάλει καμία έξτρα χρέωση για την έκδοση των εισιτηρίων. Παρέχεται η δυνατότητα αποστολής εισιτηρίων οπουδήποτε στον κόσμο μέσω Κούριερ.

Ψήσιμο στη σχάρα: Μην ξεκινήσετε, αν δεν έχετε αυτό το εργαλείο

Το ψήσιμο στη σχάρα δεν είναι απλώς μία μαγειρική διαδικασία. Για πολλούς είναι μία ιεροτελεστία. Όμως, πίσω από κάθε επιτυχημένο ψήσιμο -όπως έχουμε ξαναγράψει- κρύβονται μικρά μυστικά, ενώ απαιτείται και ο σωστός εξοπλισμός. Ένα από τα πιο υποτιμημένα, αλλά εξαιρετικά χρήσιμα εργαλεία, όταν αναφερόμαστε στο ψήσιμο στη σχάρα, είναι η πιρούνα κρέατος -το διακριτικό, αλλά απαραίτητο «δεξί χέρι» κάθε έμπειρου ψήστη. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή σε όλους λαβίδα ή τη σπάτουλα, η πιρούνα έχει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα: τη λεπτή, μακριά κατασκευή της που της επιτρέπει να εισχωρεί με ακρίβεια ανάμεσα στις σχάρες, κι έτσι ο ψήστης μπορεί να σηκώσει, να περιστρέψει ή να αποκολλήσει το φαγητό με ακρίβεια, χωρίς να το διαλύσει. Ιδίως όταν πρόκειται για ψάρι -ένα από τα πιο ευαίσθητα υλικά στο ψήσιμο- η πιρούνα αποδεικνύεται ανεκτίμητη, καθώς προσφέρει τον απόλυτο έλεγχο. Χρησιμοποιώντας την, μπορούμε να ελέγξουμε αν το ψάρι έχει ψηθεί επαρκώς από τη μία πλευρά, να το ανασηκώσουμε ή να το περιστρέψουμε χωρίς να το χαλάσουμε. Η χρησιμότητά της όμως δεν σταματά εκεί. Κομμάτια κοτόπουλου με πέτσα, μαριναρισμένα λαχανικά, ακόμα και ευαίσθητα κεμπάπ ή λουκάνικα, μπορούν εύκολα να κολλήσουν στη σχάρα. Με τη βοήθεια της πιρούνας, ωστόσο, το ξεκόλλημα γίνεται υπόθεση δευτερολέπτων και -το βασικότερο- χωρίς απώλειες. Επιπλέον, όταν χρειαστεί, μπορεί να συνεργαστεί άψογα με σπάτουλα ή λαβίδα, για ένα ασφαλές γύρισμα. Άλλωστε, όποιος έχει σταθεί έστω και μία φορά μπροστά σε μία ψησταριά, ξέρει πως τα σωστά εργαλεία κάνουν τη διαφορά. Η πιρούνα είναι αυτή που μπορεί να «σώσει» το φαγητό, που δίνει στον ψήστη τον έλεγχο και την αυτοπεποίθηση τη σωστή στιγμή. Η ουσία είναι σαφής: η πιρούνα δεν είναι απλώς ένα εργαλείο που χρησιμοποιούμε μόνο στο τέλος, στο σερβίρισμα. Είναι αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας του ψησίματος, από την πρώτη στιγμή. Οι έμπειροι ψήστες το γνωρίζουν καλά: χωρίς πιρούνα, το ψήσιμο μένει… μισό. Διαβάστε επίσης: Ψήσιμο στα κάρβουνα: 10 tips για τέλειο αποτέλεσμα Μήπως ήρθε η ώρα να μυηθείτε στο αμερικάνικο μπάρμπεκιου;

from cantina.protothema.gr https://ift.tt/sI3HM7D

Σχόλια