
Με σύμμαχο τα όσπρια φτιάχνουμε πλούσια γεύματα που καλύπτουν τις ανάγκες μας σε πρωτεΐνη, από σούπες και σαλάτες μέχρι vegan burgers. Έπειτα θα αξιοποιήσουμε τα εποχιακά φρούτα και λαχανικά και θα βάλουμε χρώμα και γεύση στα πιάτα μας, ενώ το ρύζι, το πλιγούρι, και η βρώμη θα γίνουν η βάση για να ετοιμάσουμε ένα πλήθος από γρήγορες και νόστιμες συνταγές. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι μπορούμε εύκολα να προσαρμόσουμε τις αγαπημένες μας συνταγές σε vegan εκδοχές. Αν, για παράδειγμα, αγαπάμε τα μακαρόνια με κιμά, μια καλή ιδέα είναι να τα φτιάξουμε με κιμά σόγιας ή με φακές. Αν μας αρέσουν οι πίτσες και τα σάντουιτς με τυρί, τα φυτικά τυριά είναι πια πολύ καλή επιλογή, που θα καλύψει τη γεύση μας. Και σίγουρα, οι φυτικές κρέμες μαγειρικής αποτελούν εξαιρετική βάση για σούπες και σάλτσες. Τα φυτικά αναπληρώματα απευθύνονται όχι μόνο στους vegan, αλλά και σε εκείνους που θέλουν να μειώσουν την κατανάλωση ζωικών τροφών, όπως και σε όσους νηστεύουν. Για όσους λοιπόν αφαιρούν από τη διατροφή τους τις ζωικές πρώτες ύλες αλλά όχι και τη γεύση αυτό το σαββατοκύριακο φτιάχνουμε Σοκολατένιο vegan κορμό, Vegan burger με φακές, Γίγαντες στον φούρνο με μανιτάρια, Πατατόπιτα με ελιές, Παέγια λαχανικών και Σιφνέικους ρεβιθοκεφτέδες με σος ταχινιού.
from cantina.protothema.gr https://ift.tt/Kw1S6JD
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου