Μέσω του Let’s Ferry μπορείτε να κλείσετε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για όλους τους Ελληνικούς προορισμούς, με όλες τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, τα δημοφιλή Ιταλικά λιμάνια καθώς και άλλους επιλεγμένους προορισμούς της Μεσογείου! Το Let’s Ferry δεν επιβάλει καμία έξτρα χρέωση για την έκδοση των εισιτηρίων. Παρέχεται η δυνατότητα αποστολής εισιτηρίων οπουδήποτε στον κόσμο μέσω Κούριερ.

Τι είναι το «ρόνερ» και το «σου βιντ» που ακούμε στο MasterChef;

Αν παρακολουθείτε το MasterChef ή άλλες εκπομπές μαγειρικής, αν βλέπετε TikTok ή έχετε βρεθεί σε μια επαγγελματική κουζίνα, τότε σίγουρα έχετε ακούσει τις λέξεις «ρόνερ» και «σου βιντ». Πρόκειται για μια από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους μαγειρικής ακριβείας, που χρησιμοποιείται από κορυφαίους σεφ και foodies της μαγειρικής τέχνης γενικότερα. Τι ακριβώς είναι, όμως, αυτή η τεχνική που ακούμε και πώς λειτουργεί αυτό το ειδικό μηχάνημα που τη συνοδεύει; Το sous vide έχει καθιερωθεί ως μία από τις πιο προηγμένες τεχνικές μαγειρικής για ζουμερές μπριζόλες, τέλεια βρασμένα αυγά, λαχανικά ακόμα και γλυκά, τα οποία διατηρούν τη φυσική τους γεύση και το αποτέλεσμα είναι πάντα εντυπωσιακό. Όλοι οι σεφ παγκοσμίως, έχουν αποκτήσει τουλάχιστον μια επαγγελματική συσκευή Roner και υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιοι χρησιμοποιούν πολλές περισσότερες από μία συσκευές, ταυτόχρονα, ανάλογα με τον αριθμό των πελατών που εξυπηρετεί και την πολυπλοκότητα των πιάτων. Ωστόσο, δεν πρόκειται για κάτι δύσκολο και αν υπάρχουν διαθέσιμες οι κατάλληλες συσκευές, μπορεί να εφαρμοστεί και στο σπίτι.

Τι είναι το Sous Vide;

Η τεχνική Sous-Vide (προφέρεται: σου-βιντ) προέρχεται από την γαλλική φράση «σε κενό» και μπορεί να τη συναντήσετε επίσης ως Vacuum Cooking ή στα ελληνικά: «μαγειρική σε κενό αέρος». Είναι μια τεχνική μαγειρέματος που περιλαμβάνει τοποθέτηση των τροφίμων σε ειδικές σακούλες που κλείνουν αεροστεγώς και έπειτα βυθίζονται σε νερό χαμηλής και σταθερής θερμοκρασίας, για παρατεταμένο χρονικό διάστημα. Με αυτόν τον τρόπο, επιτυγχάνεται ομοιόμορφο μαγείρεμα στο περιεχόμενο, τα συστατικά αποκτούν ζουμερή υφή και διατηρούνται τέλεια τα αρώματα, οι γεύσεις και τα θρεπτικά στοιχεία του φαγητού. Η θερμοκρασία και ο χρόνος μαγειρέματος ποικίλλουν ανάλογα με τις απαιτήσεις των συστατικών και το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τι είναι το ρόνερ και πώς λειτουργεί;

Το ρόνερ είναι ένα ειδικό μηχάνημα το οποίο επιτρέπει το ακριβές μαγείρεμα σε κενό αέρος (sous vide). Πρόκειται για μία συσκευή που ελέγχει και διατηρεί σταθερή τη θερμοκρασία του νερού, δημιουργώντας το ιδανικό περιβάλλον για το τρόφιμο. Η λειτουργία του βασίζεται σε έναν κυκλοφορητή νερού, που εξασφαλίζει ότι η θερμοκρασία παραμένει σταθερή σε όλο το δοχείο (κατσαρόλα, μπολ, λεκάνη, μπασίνα), επιτρέποντας ακριβή και επαναλαμβανόμενα αποτελέσματα, ειδικά σε περιπτώσεις που θέλουμε η ποιότητα και η γεύση να είναι σταθερή σε κάθε μερίδα. https://ift.tt/ILGmg5v

Γιατί να επιλέξουμε το Sous Vide;

Μαγειρική ακριβείας σημαίνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος υπερβολικού ψησίματος, καθώς η θερμοκρασία είναι ελεγχόμενη. Επίσης, τα τρόφιμα όσο μαγειρεύονται διατηρούν την υγρασία τους με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται η βέλτιση υφή και η γεύση, ενώ τα μπαχαρικά και τα αρώματα εισχωρούν βαθιά στο εσωτερικό. Σίγουρα, μετράει πολύ η ευκολία γιατί δεν χρειάζεται να είναι κάποιος πάνω από το φαγητό όσο μαγειρεύεται. Υπάρχει η δυνατότητα να ρυθμιστεί το συσκευασμένο φαγητό στο ρόνερ και να το αφήνουμε να κάνει τη δουλειά του. Πρόσφατα μάλιστα η τεχνολογία αναβαθμίστηκε και υπάρχει η δυνατότητα να ελέγχονται οι εντολές του ρόνερ εξ αποστάσεως μέσω ειδικού app. Ναι, μπορείτε να είστε στο γραφείο και να ανοιγοκλείνετε το ρόνερ από το κινητό.

Δείτε πώς μπορείτε να μαγειρέψετε την τέλεια μπριζόλα σε κενό αέρος

https://ift.tt/BpeWY01

from cantina.protothema.gr https://ift.tt/ZpeTklB

Σχόλια