Αν ψάχνετε για μια εύκολο, γρήγορο και νόστιμο ορεκτικό για το τραπέζι σας ή απλά για ένα σπιτικό αλμυρό σνακ, τότε τα κριτσίνια παρμεζάνας είναι η ιδανική λύση. Με μόλις ένα βασικό υλικό — την αγαπημένη μας παρμεζάνα — μπορείτε να φτιάξετε μόλις σε 5 λεπτά τα πιο γευστικά και τραγανά τσιπς. Είναι τόσο απλά στην παρασκευή τους που ακόμα και οι αρχάριοι στη μαγειρική μπορούν να τα πετύχουν με ευκολία.
from cantina.protothema.gr https://ift.tt/Fo4fsVE
Τι να προσέξετε
Το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στην επιλογή της σωστής παρμεζάνας και της κατάλληλης τεχνικής τριψίματος. Η φρέσκια, ολόκληρη παρμεζάνα που τρίβουμε μόνοι μας δίνει καλύτερο αποτέλεσμα από την έτοιμη-τριμμένη που βρίσκουμε στα καταστήματα. Επιπλέον, ο τρόπος που τοποθετούμε και πιέζουμε την παρμεζάνα στο ταψί παίζει καθοριστικό ρόλο για το τελικό αποτέλεσμα.Γευστικοί συνδυασμοί
Τα κριτσίνια παρμεζάνας δεν είναι μόνο ένα απολαυστικό σνακ. Μπορούν να μετατραπούν σε ένα πεντανόστιμο συνοδευτικό για σαλάτες (όπως η κλασική Caesar), σε γαρνιτούρα για σούπες ή ακόμα και σε έναν μεζέ για κρασί ή κοκτέιλ. που αν μη τι άλλο θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους. Ως αλμυρό σνακ μπορείτε να το απολαύσετε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ανάμεσα στα γεύματα, κάθε φορά που αναζητάτε «κάτι αλμυρό». Ετοιμάστε τα εύκολα και γρήγορα, απολαύστε τα σκέτα ή συνδυάστε τα με τις αγαπημένες σας γεύσεις. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα μείνει ούτε ένα στο πιάτο! Συνταγή για κριτσίνια παρμεζάνας Για 12 κριτσίνια Υλικά περίπου 56 γρ. παρμεζάνα σε ολόκληρο κομμάτι ή 3/4 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα (όχι ψιλοτριμμένη) Διαδικασία Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και τοποθετούμε τη σχάρα στη μεσαία θέση του φούρνου. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ή μια σιλικονούχα επιφάνεια ψησίματος. Τρίβουμε την παρμεζάνα χρησιμοποιώντας τη μεσαία πλευρά (όχι την πιο ψιλή) του τρίφτη κουζίνας, ώστε να πάρουμε ψιλά κομμάτια παρμεζάνας (περίπου 3/4 φλιτζ). Βάζουμε την παρμεζάνα σε 12 μικρές στοίβες (περίπου 1 κουταλιά της σούπας για κάθε στοίβα) πάνω στο ταψί, φροντίζοντας να έχουν απόσταση μεταξύ τους. Πιέζουμε απαλά κάθε στοίβα με τα δάχτυλά μας, ώστε να σχηματίσουν στρογγυλούς δίσκους διαμέτρου 6,5 εκ. Ψήνουμε για 6-7 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ομοιόμορφο χρυσαφένιο χρώμα. Αφήνουμε τα κριτσίνια να κρυώσουν πάνω στο ταψί για τουλάχιστον 3 λεπτά. Καθώς κρυώνουν, θα γίνουν πιο τραγανά. Ξεκολλάμε προσεκτικά κάθε κριτσίνι από το ταψί με ένα λεπτό μαχαίρι ή μια σπάτουλα. Αν δεν είναι αρκετά τραγανά για τα γούστα μας, τα ξαναβάζουμε στον φούρνο και ελέγχουμε ανά λεπτό, μέχρι να αποκτήσουν πιο σκούρο χρώμα. Αν θέλουμε να φτιάξουμε περισσότερες δόσεις, ταμπονάρουμε το ταψί με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσουμε το περιττό λάδι πριν το ξαναχρησιμοποιήσουμε. Tip αποθήκευσης Αποθηκεύουμε τα κριτσίνια παρμεζάνας σε αεροστεγές δοχείο σε δροσερό μέρος για έως και 5 ημέρες.from cantina.protothema.gr https://ift.tt/Fo4fsVE
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου