Είναι ωραίο να συναντά κανείς νεαρούς ανθρώπους στις κουζίνες. Έχουν μεράκι, όρεξη, φρέσκες ιδέες, δημιουργικότητα και πάθος για αυτό που κάνουν. Σε αυτή την κατηγορία συγκαταλέγεται και ο Κωνσταντίνος Βασιλειάδης, σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου Μπλε Καναρίνι στην Καλαμάτα. Eπέστρεψε στη γενέτειρά του, αφού όμως πρώτα ενηλικιώθηκε επαγγελματικά σε μεγάλες κουζίνες του εξωτερικού, και άνοιξε το γαστρομαγειρείο, όπως χαρακτηρίζει ο ίδιος το εστιατόριό του. Ένα εστιατόριο που βασίζεται στην καλή πρώτη ύλη από τοπικούς παραγωγούς και παρουσιάζει μια πιο φρέσκια εκδοχή της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας.
from cantina.protothema.gr https://ift.tt/mU3Eepu
Ένα λιλιπούτειο μαγειρείο
Η κίνηση στον δρόμο της οδού Κρήτης δεν σταματά. Είναι από τους πιο πολυσύχναστους της Καλαμάτας. Εκεί ένα λευκό οίκημα με δύο λεμονιές στην είσοδο δημιουργεί μια όμορφη παραφωνία. Οι μυρωδιές που βγαίνουν από την ανοιχτή κουζίνα δίνουν το στίγμα ότι εκεί κάτι νόστιμο υπάρχει. Η σάλα μικρή, σε παστέλ αποχρώσεις, και τα τραπέζια λιγοστά. Στην κουζίνα του Κωνσταντίνου τα πάντα έχουν τη θέση τους: τα κατσαρολικά, τα τηγάνια, τα βάζα με τα τουρσιά, τα φρέσκα λαχανικά, τα μυρωδικά. Όλα έτοιμα για να μαγειρευτούν. Και κάπου πάνω στον πάγκο η πίτα της ημέρας, πάντα φρέσκια και προκλητική.Farm to Table εμπειρία
Πολλά από τα λαχανικά που χρησιμοποιεί ο Κωνσταντίνος στην κουζίνα του έρχονται από το κοντινό μποστάνι όπου φυτεύουν σχεδόν τα πάντα. Φυσικά, τα καλούδια που δίνει το μικρό αυτό χωράφι δεν καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες του εστιατορίου. Γι’ αυτό και συνεργάζεται με περίπου 40 διαφορετικούς τοπικούς παραγωγούς.Τι θα φάμε σήμερα;
Κάθε μέρα το μενού φτιάχνεται σχεδόν από την αρχή. Υπάρχουν πιάτα που έχουν μια πιο μόνιμη θέση, όμως τα περισσότερα εξαρτώνται από τα φρέσκα προϊόντα. Η φιλοσοφία όμως είναι πάντα σταθερή: ελληνική παραδοσιακή κουζίνα με μια δόση μοντέρνας ματιάς. Αυτή του Κωνσταντίνου. Όπως η ζεστή σούπα κοτόπουλου που αρωματίζεται με κάρυ, τα νόστιμα ρεβίθια με καλαμάρι ή τα πληθωρικά κανελόνια γεμιστά με κιμά που εναλλάσσονται με το παστίτσιο με την πολύ λαχταριστή μπεσαμέλ. Ζηλευτά είναι και τα γιουβαρλάκια που σερβίρονται με αυγολέμονο, όπως και τα σμυρναίικα σουτζουκάκια, τα οποία μοσχοβολoύν κύμινο. info Κρήτης 34, Καλαμάτα, τηλ.: 27210 43075from cantina.protothema.gr https://ift.tt/mU3Eepu
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου