- Λήψη συνδέσμου
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
Μέσω του Let’s Ferry μπορείτε να κλείσετε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για όλους τους Ελληνικούς προορισμούς, με όλες τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, τα δημοφιλή Ιταλικά λιμάνια καθώς και άλλους επιλεγμένους προορισμούς της Μεσογείου! Το Let’s Ferry δεν επιβάλει καμία έξτρα χρέωση για την έκδοση των εισιτηρίων. Παρέχεται η δυνατότητα αποστολής εισιτηρίων οπουδήποτε στον κόσμο μέσω Κούριερ.
- Λήψη συνδέσμου
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
Ο Στέλιος Παρλιάρος, ο εθνικός μας ζαχαροπλάστης μάς μιλάει για το γλυκό που τον καθιέρωσε στο αθηναϊκό κοινό τη δεκαετία του '80 και μας εξηγεί πώς να φτιάξουμε τις πιο λαχταριστές τάρτες στο σπίτι. Ξεκινήσατε το 1982 ανοίγοντας το πρώτο σας ζαχαροπλαστείο όπου φτιάχνατε κατά κανόνα τάρτες οι οποίες έγιναν το σήμα κατατεθέν σας. Πώς επιλέξατε αυτό το γλυκό και ποιος πιστεύετε ότι ήταν ο λόγος που το ξεχώρισε το αθηναϊκό κοινό; Ήταν κάτι που είχα αρχικά στο μυαλό μου σαν εικόνα από τα βιβλία. Πάντα μου άρεσαν τα φρέσκα φρούτα και υλικά. Επιπλέον, όταν εργαζόμουν στο Χίλτον στα ‘80s φτιάχναμε πολλές τάρτες. Οι τάρτες υπήρχαν στα αθηναϊκά ζαχαροπλαστεία, αλλά με φρούτα κονσέρβας, μόνο τη φράουλα έβαζαν φρέσκια τον Μάιο. Χρησιμοποιούσαν επίσης φρουί γλασέ που ήταν εκτός ψυγείου, πολύ γλυκά και πολύ στεγνά. Αυτή η εικόνα δεν μου άρεσε, ήθελα να την αλλάξω. Έτσι, στο δικό μου κατάστημα ξεκίνησα να φτιάχνω τάρτες με φρούτα εποχής αλλά και με κρέμα από καλά υλικά, κάτι που επίσης δε συνηθιζόταν τότε. Συνήθως αναμείγνυαν την κρέμα με την ιταλική μαρέγκα Κίγιε, για να της δώσουν όγκο και διάρκεια ζωής, κάτι που εγώ δεν έκανα. Επιπλέον, χρησιμοποιούσα στην ζύμη βούτυρο ζαχαροπλαστικής αντί για μαργαρίνη που ήταν δυσεύρετο και πολύ ακριβό, αλλά έδινε μοναδική γεύση. Για όλους αυτούς τους λόγους οι τάρτες που έφτιαχνα είχαν πολλή απήχηση. Το αθηναϊκό κοινό δεν ήταν εξοικειωμένο με την πληθώρα και την ποικιλία φρέσκων φρούτων που εγώ χρησιμοποιούσα στην τάρτα. Φρούτα όπως το ακτινίδιο ή το σύκο δύσκολα μπορούσε κάποιος να τα βρει στην αγορά- μάλιστα θυμάμαι το ακτινίδιο το αναζήτησα τότε και το είχα βρει στην Πλατεία Κολωνακίου μόνο σε ένα μανάβικο. Ο κόσμος δεν το γνώριζε και βλέποντας στις τάρτες μου το πράσινο αυτό φρούτο το μπέρδευε με το μελιτζανάκι. Επίσης η μπανάνα ήταν ένα δυσεύρετο και μάλιστα απαγορευμένο φρούτο εκείνη την εποχή στην αγορά - θυμάμαι πως μου την έφερναν λαθραία με τρίκυκλο στο εργαστήριο. Τι φρούτα βάζατε πάνω στις τάρτες; Βάζαμε φρούτα εποχής -όπως τώρα θα βάζαμε ροδάκινα, φράουλες, μπανάνες και βερίκοκα. Βέβαια επειδή το ωμό βερίκοκο είναι στεγνό, το ψήναμε μαζί με την τάρτα. Το ίδιο συνέβαινε και το χειμώνα με το μήλο και το αχλάδι. Χρησιμοποιούσαμε επίσης σύκο -από τον Αύγουστο και μέχρι τέλη Οκτωβρίου-, ακτινίδιο και μπανάνα την οποία προηγουμένως περνούσαμε με λεμόνι για να μην μαυρίσει. Ποιο είναι το πιο συχνό λάθος που μπορεί να κάνει όποιος αποφασίζει να φτιάξει τάρτα για πρώτη φορά και πώς μπορεί να το αποφύγει; Παλιότερα υπήρχε μια μόνο συνταγή για ζύμη τάρτας. Τώρα πια υπάρχουν πολλές και διαφορετικές συνταγές ανάλογα με τη χρήση της τάρτας. Βέβαια μια νοικοκυρά θα χρησιμοποιήσει μια απλή ζύμη. Θα συμβούλευα τεχνικά να προσέξει τα εξής:
from www.olivemagazine.gr https://ift.tt/QAlB2ze
- Το βούτυρο μπαίνει στο αλεύρι παγωμένο και όχι μαλακό
- Η ζύμη δε χρειάζεται να χτυπηθεί πολύ και στη συνέχεια την αφήνουμε να ξεκουραστεί -ακόμα και ένα ολόκληρο βράδυ
- Η ιδανική ζύμη είναι πολύ λεπτή και σκληρή, ώστε να είναι τραγανή και να μην πάρει εύκολα υγρασία. Χρειάζεται αρκετή ώρα ψήσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία για να μπορεί να στεγνώσει
from www.olivemagazine.gr https://ift.tt/QAlB2ze
- Λήψη συνδέσμου
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου