- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
Μέσω του Let’s Ferry μπορείτε να κλείσετε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για όλους τους Ελληνικούς προορισμούς, με όλες τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, τα δημοφιλή Ιταλικά λιμάνια καθώς και άλλους επιλεγμένους προορισμούς της Μεσογείου! Το Let’s Ferry δεν επιβάλει καμία έξτρα χρέωση για την έκδοση των εισιτηρίων. Παρέχεται η δυνατότητα αποστολής εισιτηρίων οπουδήποτε στον κόσμο μέσω Κούριερ.
- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές

Μινεστρόνε με κριθαράκι, σπανάκι και πέστο 50’| Εύκολο| Για 4 άτομα Υλικά 8 κουτ.σούπας ε.π. ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια 3 σκελίδες σκόρδο 1 μεγάλο πράσο 2 κλωνάρια σέλερι 2 κολοκυθάκια 2 καρότα 2 πατάτες 4 φύλλα δάφνης 100 γρ. κόκκινο ξηρό κρασί 1 κουτ. σούπας θυμάρι, φρέσκο 800 γρ. ντοματάκια κονκασέ 2 λίτρα νερό καυτό 150 γρ. κριθαράκι 100 γρ. φύλλα από σπανάκι baby 4 κουτ. σούπας πέστο βασιλικού ή μαϊντανού, από βαζάκι, έτοιμο αλάτι, μαύρο πιπέρι Διαδικασία Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια, το σκόρδο σε λεπτές φέτες, το πράσο, το σέλερι, το κολοκυθάκι, τα καρότα και τις πατάτες σε μικρά κυβάκια. Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ζεσταίνουμε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1΄. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά και σοτάρουμε για 1΄. Ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Βάζουμε το θυμάρι, τα ντοματάκια, το νερό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30΄. Προσθέτουμε το κριθαράκι και βράζουμε για όσο χρόνο αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας. Αφαιρούμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο. Μοιράζουμε τη σούπα σε βαθιά πιάτα ή μπολ γαρνίροντας με το σπανάκι και 1 κουτ. σούπας πέστο της αρεσκείας μας.
Σούπα με γογγύλια 1 ώρα| Εύκολο| Για 4 άτομα Υλικά 2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 4 μεγάλα γογγύλια, κομμένα όπως για πατάτες τηγανητές 1 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού 1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί 2 λίτρα ζωμό κοτόπουλου, σπιτικό ή ψυγείου 2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο αλάτι, μαύρο πιπέρι Διαδικασία Ζεσταίνουμε 1 κουτ. σούπας βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1΄. Ρίχνουμε τα γογγύλια μαζί με το υπόλοιπο βούτυρο και την καστανή ζάχαρη. Σοτάρουμε για 5΄ ή μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε για 1΄. Προσθέτουμε τον ζωμό και τον αφήνουμε να πάρει μια βράση. Κατόπιν ρυθμίζουμε τη φωτιά στο μέτριο και βράζουμε για άλλα 15΄. Ελέγχουμε για αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα ή μπολ, πασπαλίζοντας με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό
Σούπα με σελινόριζα και κινόα 1 ώρα | Εύκολο| Για 4 άτομα Υλικά 1/2 φλιτζ. Κινόα 2 μέτριες σελινόριζες 2 κολοκύθια 2 πατάτες 1 κρεμμύδι 1 κλωνάρι σέλερι 1/2 κ.γ. τζίντζερ, σκόνη 6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο αλάτι, μαύρο πιπέρι Για το σερβίρισμα 1 κλωνάρι σέλερι, σε λεπτές ροδέλες 10 ντοματίνια, κομμένα στα 4 4 κ.σ. ελαιόλαδο αρωματισμένο με σκόρδο (προαιρετικά)* 1/2 κ.γ. μπούκοβο καυτερό Διαδικασία Βράζουμε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τη σουρώνουμε και την αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε όλα τα λαχανικά κομμένα σε μέτρια κομμάτια -όσο γίνεται ίδιου μεγέθους- σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να τα καλύπτει και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 20΄ ή λίγο παραπάνω. Οταν είναι έτοιμα, προσθέτουμε το αλατοπίπερο, το τζίντζερ και το ελαιόλαδο και αποσύρουμε από τη φωτιά. Πολτοποιούμε όλα τα υλικά επιτόπου με ραβδομπλέντερ ή σε δόσεις στο μπλέντερ. Επαναφέρουμε τη σούπα στη φωτιά να πάρει μια τελευταία βράση. Τη μοιράζουμε σε βαθιά πιάτα ή μπολ με την κινόα στο κέντρο κάθε πιάτου. Γαρνίρουμε με λίγο σέλερι και τα ντοματίνια, ραντίζουμε με το αρωματικό ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με το μπούκοβο και σερβίρουμε αμέσως. Σημείωση: Ελαιόλαδο αρωµατισµένο µε σκόρδο θα βρείτε σε ντέλι. Εµείς βρήκαµε στο Υoleni’s, Σόλωνος 9, Αθήνα, τηλ. 212 222 3623. Μπορείτε ωστόσο να το φτιάξετε και μόνο σας. Δείτε ΕΔΩ πώς. Styling: Κ. Λυκουρέση- Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M Δείτε επίσης Σούπες οσπρίων ή μαγειρευτά με όσπρια; Ποιες είναι οι αγαπημένες συνταγές των αναγνωστών του Olivemagazine.gr; Κουνουπίδι, καρότο, μήλο, πορτοκάλι, παστινάκη: Κάνουμε τα φρούτα και τα λαχανικά μας σούπες 9 σούπες από διάφορα μέρη του κόσμουfrom www.olivemagazine.gr https://ift.tt/81uRsA5
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου