- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
Μέσω του Let’s Ferry μπορείτε να κλείσετε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για όλους τους Ελληνικούς προορισμούς, με όλες τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, τα δημοφιλή Ιταλικά λιμάνια καθώς και άλλους επιλεγμένους προορισμούς της Μεσογείου! Το Let’s Ferry δεν επιβάλει καμία έξτρα χρέωση για την έκδοση των εισιτηρίων. Παρέχεται η δυνατότητα αποστολής εισιτηρίων οπουδήποτε στον κόσμο μέσω Κούριερ.
- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές

Ο δημιουργός αυτού του σύμπαντος, ο Άρης Βεζενές, το λέει καλύτερα από όλους: «Ένα σύμπαν δεν το χτίζεις μόνος σου. Το εξελίσσεις με μυαλό, συλλογική προσπάθεια και κοινή πρόθεση». Από τότε που συνέλαβε την ιδέα του Vezené -σε μια δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα-, ήξερε ότι, αν το εγχείρημα ήθελε διάρκεια και βάθος, θα χρειαζόταν ανθρώπους που να μπορούν να ερμηνεύσουν την ταυτότητα αυτού του τόπου. Όχι απλώς προσωπικό, αλλά χαρακτήρες που μοιράζονται την ίδια αντίληψη για τεχνική, φιλοξενία και αλήθεια.
Μια κουζίνα που δουλεύει σαν σε χορογραφία
Στην κουζίνα ο ρυθμός είναι σχεδόν μουσικός. Ο Chef de Cuisine Μάριος Μιχαηλίδης περιγράφει τις στιγμές κορύφωσης με τρόπο που θυμίζει μπαλέτο: «Στην κορύφωση της βραδιάς, όταν κανείς δεν μιλά και όλοι κινούνται συντονισμένα, ξέρω ότι η ομάδα είναι “εκεί”. Έχει μετατρέψει την ένταση σε ροή». Η μαγειρική στο Vezené δεν είναι ποτέ στατική. Το μενού αλλάζει καθημερινά, όχι για λόγους εντυπώσεων, αλλά επειδή όλα ξεκινούν από την πρώτη ύλη: ό,τι μπαίνει στην κουζίνα καθορίζει τι θα βγει στο πάσο. Συνεχείς δοκιμές, ιδέες, μικρές αλλαγές που χτίζουν ένα σύνολο με ξεκάθαρη υπογραφή. Και ο Άρης Βεζενές; «Η τεχνική δεν έχει αξία χωρίς ειλικρίνεια προς τον καλεσμένο. Η φιλοξενία πρέπει να είναι καθαρή από φασαρία και επιτήδευση». Αυτή η φιλοσοφία δίνει το χρώμα στην κουζίνα – ένα μείγμα πειθαρχίας, ψυχραιμίας, συγκέντρωσης και χιούμορ.Η σάλα: Η καρδιά που χτυπά χωρίς να φαίνεται
Αν η κουζίνα είναι ο οργανισμός, η σάλα είναι ο παλμός. Και πίσω από αυτόν βρίσκονται η Βίκυ Πανοπούλου και η Ελισσάβετ Βλασσιάδη, οι managers που λειτουργούν σαν αόρατοι μαέστροι. «Η σάλα είναι μια ζωντανή καρδιά. Πρέπει να νιώθεις τον παλμό της, χωρίς να επιτρέπεις τίποτα να ξεφύγει», λέει η Βίκυ.Οι άνθρωποί μας είναι η ταυτότητά μας. Είναι το κομμάτι που δεν μπορείς να αντιγράψεις — Άρης ΒεζενέςΓια τις δύο managers, η φιλοξενία στο Vezené δεν είναι παράσταση· είναι σχέση. Είναι το χαμόγελο που δεν εκπαιδεύεται, η διακριτικότητα που δεν διδάσκεται, η ικανότητα να αντιληφθείς τις ανάγκες του επισκέπτη προτού καν τις εκφράσει. «Το συναίσθημα είναι το κέντρο. Η εμπειρία πρέπει να έχει την αίσθηση του σπιτιού σου – μόνο πιο νόστιμη», τονίζουν. Οι μικρές στιγμές της καθημερινότητας είναι αυτές που τους θυμίζουν γιατί η δουλειά έχει ουσία: μια ειλικρινής χειραψία στο τέλος της βραδιάς, ένα ευχαριστώ που δεν μοιάζει τυπικό, μια ομάδα που, παρά την ένταση, παραμένει ενωμένη.
Το ανθρώπινο αποτύπωμα
Ο Άρης Βεζενές καταλήγει σε κάτι που ίσως εξηγεί γιατί το Vezené παραμένει σταθερά ίδιο και ταυτόχρονα εξελισσόμενο: «Οι άνθρωποί μας είναι η ταυτότητά μας. Είναι το κομμάτι που δεν μπορείς να αντιγράψεις». Είναι η ενέργεια στο πάσο, ο ρυθμός στο floor, η ευγένεια, η κατανόηση μεταξύ κουζίνας και σάλας. Είναι, τελικά, ο λόγος που το Vezené δεν είναι απλώς εστιατόριο, αλλά εμπειρία – κι ένα σύμπαν που συνεχίζει να επεκτείνεται, άνθρωπο τον άνθρωπο, βραδιά τη βραδιά. Κεντρική φωτογραφία: Νίκος Κόκκας. Στην φωτογραφία ο Άρης Βεζενές με την ομάδα του εστιατορίου: Μάριος Μιχαηλίδης, Ελισσάβετ Βλασσιάδη, Βίκυ Πανοπούλου, Γιώργος Καραμπουζούκης, Μυρτώ Αργυρίου, Μαρία Μποζατζίδη, Λευτέρης Χριστακόπουλος, Αγάπη Μπιράκη, Δημήτρης Μπλήτας, Μάρθα Ζήκα, Βαγγέλης Μερτζάκης, Αλέσια Μπόνταρ, Reyes-Kyle Christian, Αλέξανδρος Σεϊτανίδης, Ευτυχία Ρούντου, Γιώργος Δημητροκάλλης, Αλέξανδρος Σουλόγλου, Saifyl Md Hage. Δείτε επίσης Το ελληνικό αφήγημα του Άρη Βεζενέfrom cantinamag.gr https://ift.tt/GbAolhR
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου