- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
Μέσω του Let’s Ferry μπορείτε να κλείσετε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για όλους τους Ελληνικούς προορισμούς, με όλες τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, τα δημοφιλή Ιταλικά λιμάνια καθώς και άλλους επιλεγμένους προορισμούς της Μεσογείου! Το Let’s Ferry δεν επιβάλει καμία έξτρα χρέωση για την έκδοση των εισιτηρίων. Παρέχεται η δυνατότητα αποστολής εισιτηρίων οπουδήποτε στον κόσμο μέσω Κούριερ.
- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές

Sponsored Content
Η ηλεκτρική κουζίνα είναι μία από τις πιο ενεργοβόρες συσκευές του σπιτιού. Δεν είναι τυχαίο ότι ευθύνεται για μεγάλο μέρος του λογαριασμού ρεύματος, καθώς η λειτουργία της απαιτεί σημαντική ποσότητα ενέργειας. Ειδικοί της αγοράς αναφέρουν πως η μέση κατανάλωση φτάνει τα 2,5 kW είτε χρησιμοποιείται μία εστία είτε ο φούρνος. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν τρόποι να μειώσετε αισθητά αυτή την κατανάλωση, αρκεί να υιοθετήσετε μερικές απλές, καθημερινές συνήθειες.
Επιλέξτε χύτρα ταχύτητας: Η χρήση χύτρας ταχύτητας μπορεί να μειώσει την ενεργειακή κατανάλωση κατά 30% έως 60%, ενώ παράλληλα μειώνει σημαντικά και τον χρόνο μαγειρέματος. Μαγειρέψτε με κλειστό καπάκι: Το καπάκι βοηθά στη διατήρηση της θερμότητας, μειώνοντας τον χρόνο μαγειρέματος και την απαιτούμενη ενέργεια. Επιπλέον, όταν το φαγητό φτάσει σε σημείο βρασμού, χαμηλώστε τη φωτιά. Χρησιμοποιήστε εμαγιέ σκεύη: Ζεσταίνονται πιο γρήγορα και συγκρατούν τη θερμότητα αποτελεσματικότερα. Παράλληλα, επιλέξτε σκεύη που ταιριάζουν στις εστίες, αφού η σωστή εφαρμογή του σκεύους εξασφαλίζει καλύτερη απόδοση και αποφυγή απωλειών ενέργειας. Εκμεταλλευτείτε την υπολειπόμενη θερμότητα: Μετά το μαγείρεμα, χρησιμοποιήστε τη θερμότητα που έχει απομείνει στο μάτι ή τον φούρνο για ζέσταμα άλλων φαγητών. Διατηρείτε τις εστίες και τον φούρνο καθαρούς: Οι καθαρές επιφάνειες θερμαίνονται πιο αποτελεσματικά και απαιτούν λιγότερη ενέργεια. Μην βάζετε αλουμινόχαρτο στον πάτο του φούρνου: Το αλουμινόχαρτο μπλοκάρει τη θερμότητα της κάτω αντίστασης, με αποτέλεσμα μεγαλύτερη κατανάλωση. Μην ανοίγετε συχνά την πόρτα του φούρνου: Κάθε άνοιγμα μπορεί να μειώσει τη θερμοκρασία μέχρι και 20%, παρατείνοντας τον χρόνο ψησίματος. Προτιμήστε τα μικροκύματα: Για μικρές ποσότητες φαγητού μην χρησιμοποιείται τον φούρνο. Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία θερμού αέρα: Ο θερμός αέρας σας επιτρέπει να ψήσετε περισσότερα φαγητά ταυτόχρονα, μεγιστοποιώντας την απόδοση του φούρνου.from cantinamag.gr https://ift.tt/sU5d8Kx
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου