- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
Μέσω του Let’s Ferry μπορείτε να κλείσετε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για όλους τους Ελληνικούς προορισμούς, με όλες τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, τα δημοφιλή Ιταλικά λιμάνια καθώς και άλλους επιλεγμένους προορισμούς της Μεσογείου! Το Let’s Ferry δεν επιβάλει καμία έξτρα χρέωση για την έκδοση των εισιτηρίων. Παρέχεται η δυνατότητα αποστολής εισιτηρίων οπουδήποτε στον κόσμο μέσω Κούριερ.
- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
Οφέλη του κολλαγόνου στην υγεία
Πρόσφατες μελέτες έχουν διερευνήσει τα πιθανά οφέλη της συμπληρωματικής χορήγησης κολλαγόνου:- Υγεία του δέρματος: Η λήψη κολλαγόνου μπορεί να βελτιώσει την ενυδάτωση και την ελαστικότητα του δέρματος, καθώς και να μειώσει την εμφάνιση ρυτίδων.
- Υγεία των αρθρώσεων: Η κατανάλωση κολλαγόνου μπορεί να μειώσει τον πόνο στις αρθρώσεις και να βελτιώσει τη λειτουργικότατα τους, ιδιαίτερα σε άτομα με οστεοαρθρίτιδα.
- Οστική υγεία: Η συμπληρωματική χορήγηση κολλαγόνου μπορεί να αυξήσει την οστική πυκνότητα και να μειώσει τον κίνδυνο οστεοπόρωσης, ειδικά σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες.
- Μύες: Συμμετέχει στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και της δύναμης, ιδιαίτερα σημαντικό σε ηλικιωμένα άτομα.

Διατροφικές πηγές κολλαγόνου
Το κολλαγόνο βρίσκεται σε ζωικά προϊόντα όπως ο ζωμός από κόκαλα, το δέρμα των ψαριών και των πουλερικών, καθώς και το χοιρινό δέρμα. Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε βιταμίνη C, ψευδάργυρο, χαλκό, Ω-3, βιταμίνη Α, μπορούν να υποστηρίξουν τη φυσική παραγωγή του κολλαγόνου. Όπως, επίσης η επαρκής κατανάλωση ποσότητας πρωτεΐνης μέσω της διατροφής παρέχει τα απαραίτητα αμινοξέα για την παραγωγή κολλαγόνου- Βιταμίνη C (π.χ. εσπεριδοειδή, πιπεριές, ντομάτες, καρότα, φράουλες, ακτινίδια)
- Ψευδάργυρος (π.χ. θαλασσινά, ξηροί καρποί)
- Χαλκός (π.χ. συκώτι, σπανάκι, σπόροι)
- Ω-3 (π.χ.,σολομός, σκουμπρί, σαρδέλες)
- Βιταμίνη Α (π.χ., σπανάκι, γλυκοπατάτες, αυγά)
4 Συνταγές για παραγωγή κολλαγόνου

1. Σαλάτα με γαρίδες, πορτοκάλι και πολύχρωμες πιπεριές
Υλικά: Γαρίδες βραστές ή σοτέ 1 πορτοκάλι (καθαρισμένο, κομμένο σε φέτες) Πιπεριές κόκκινες και κίτρινες (ψιλοκομμένες) Ρόκα ή σπανάκι Ε.π.ελαιόλαδο, χυμός λεμονιού, αλάτι, πιπέρι
2. Σολομός ψητός με σάλτσα λεμονιού και πιπεριές πολύχρωμες και γλυκοπατάτες
Υλικά: Φιλέτο σολομού Χυμός και ξύσμα λεμονιού Πιπεριά κόκκινη και πράσινη Γλυκοπατάτες Ε.π.ελαιόλαδο, σκόρδο, άνηθος Οφέλη: Ωμέγα-3 και ψευδάργυρος από τον σολομό + βιταμίνη C = υποστήριξη για ελαστικό και λαμπερό δέρμα.
3. Συκώτι μοσχαρίσιο λεμονάτο με πιπεριές
Υλικά: Συκώτι μοσχαρίσιο κομμένο σε λωρίδες Πιπεριές (ό,τι χρώμα προτιμάς) Χυμός λεμονιού, μουστάρδα, ρίγανη Ελαιόλαδο, σκόρδο Οφέλη: Το συκώτι είναι εξαιρετική φυσική πηγή βιταμίνης Α και χαλκού απαραίτητα για κολλαγόνο.
4. Σαλάτα με σολομό, σπανάκι, αβοκάντο, κινόα και ντομάτα
Υλικά: 1 φιλέτο σολομού (ψητό) 1 φλ. μαγειρεμένη κινόα 1 φλ. φρέσκο σπανάκι ½ αβοκάντο (κομμένο) 1 ντομάτα ή 6 ντοματίνια (κομμένα) 1 κ.σ. ελαιόλαδο, χυμός λεμονιού, αλάτι-πιπέριΣυμπληρώματα κολλαγόνου
Τα συμπληρώματα κολλαγόνου, συνήθως με τη μορφή υδρολυμένου κολλαγόνου ή πεπτιδίων κολλαγόνου, είναι ευρέως διαθέσιμα και έχουν μελετηθεί για τα πιθανά οφέλη τους. Η λήψη 2,5 έως 15 γραμμαρίων ημερησίως θεωρείται ασφαλής και μπορεί να προσφέρει τα οφέλη που αναφέρθηκαν παραπάνω. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα συμπληρώματα κολλαγόνου δεν υποκαθιστούν μια ισορροπημένη διατροφή και ότι τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το άτομο. Επιπλέον, άτομα με αλλεργίες σε θαλασσινά θα πρέπει να είναι προσεκτικά, καθώς ορισμένα συμπληρώματα προέρχονται από θαλασσινές πηγές. Θυμηθείτε ότι: η φυσική παραγωγή του μειώνεται με την ηλικία, αλλά μπορεί να υποστηριχθεί μέσω της διατροφής και, ενδεχομένως, με τη χρήση συμπληρωμάτων. Πριν όμως από την έναρξη οποιουδήποτε συμπληρώματος, συνιστάται η συμβουλή από επαγγελματίες υγείας.from cantina.protothema.gr https://ift.tt/EP7ywYd
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου