- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
Μέσω του Let’s Ferry μπορείτε να κλείσετε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για όλους τους Ελληνικούς προορισμούς, με όλες τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, τα δημοφιλή Ιταλικά λιμάνια καθώς και άλλους επιλεγμένους προορισμούς της Μεσογείου! Το Let’s Ferry δεν επιβάλει καμία έξτρα χρέωση για την έκδοση των εισιτηρίων. Παρέχεται η δυνατότητα αποστολής εισιτηρίων οπουδήποτε στον κόσμο μέσω Κούριερ.
- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
Η ιστορία πίσω από το πιάτο
Σουτζούκ (sucuk) στα τουρκικά θα πει λουκάνικο, και μάλλον τα σουτζουκάκια ονομάστηκαν έτσι εξαιτίας του μακρόστενου σχήματός τους. Οι ρίζες της συνταγής πηγαίνουν πολύ πίσω στον χρόνο, καθώς σε διάφορες παραλλαγές τα συναντάμε σε όλες τις περιοχές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, συνήθως περασμένα μέσα σε έντερο ή τυλιγμένα με μπόλια, κάτι που οι Έλληνες δεν συνήθιζαν στη δική τους συνταγή. Τα σουτζουκάκια υπήρξαν έμπνευση των γυναικών της Σμύρνης οι οποίες τα έλεγαν κιουφτέδες. Η καθεμία είχε κι ένα μικρό μυστικό που διαφοροποιούσε ελαφρώς τη συνταγή και δεν το μοιραζόταν με κανέναν παρά μόνο με τις κόρες της. Οι ελληνικές συνταγές, παρά τις διάφορες παραλλαγές τους, περιείχαν απαραιτήτως κύμινο, ενώ οι αρμένικες κατά παράδοση ήταν πιο πικάντικες. Η ονομασία τους διέφερε από περιοχή σε περιοχή, έτσι παρεμφερή εδέσματα συναντάμε σε διάφορες παραλλαγές. Στα Βαλκάνια συνήθως τα αναφέρουν ως ćevapčići και στα τούρκικα ως sucuk köfte, αλλά και İzmir köfte (κεφτέδες Σμύρνης).
Σουτζουκάκια: Ένας κιμάς αλλιώς
Η αλήθεια είναι ότι το αρνί έχει συχνά έντονη γεύση, οπότε μπορούμε να επιλέξουμε μείγμα κιμά με δύο ή και με τρία διαφορετικά είδη κρέατος. Συνήθως προτείνουμε μισό μοσχαρίσιο και το υπόλοιπο μισό χοιρινό και πρόβειο ανάμεικτο. Χρειάζεται λίγο λίπος στο μείγμα για να γίνουν τα σουτζουκάκια τρυφερά και να μη σφίξουν πολύ κατά το μαγείρεμα. Το σκόρδο Σε αυτή τη συνταγή μιλάμε για πολύ σκόρδο, όμως αυτό είναι που δίνει το άρωμα και τη γεύση στο τελικό αποτέλεσμα. Αν επιθυμείτε, μειώστε την παρουσία του κατά βούληση, αλλά μην το αφαιρέσετε τελείως. Διαφορετικά, μην τα λέτε σμυρναίικα τα σουτζουκάκια σας! Πριν από το μαγείρεμα Αφού ζυμώσετε τον κιμά αφήστε τον στο ψυγείο για 2-3 ώρες, ώστε να αναμειχθούν τα αρώματα και τα υλικά σωστά.

from cantina.protothema.gr https://ift.tt/wg7BOlf
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου