Ακτινίδιο: Τι δεν γνωρίζουμε για αυτό και πώς να το αξιοποιήσουμε

Μέσω του Let’s Ferry μπορείτε να κλείσετε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για όλους τους Ελληνικούς προορισμούς, με όλες τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, τα δημοφιλή Ιταλικά λιμάνια καθώς και άλλους επιλεγμένους προορισμούς της Μεσογείου! Το Let’s Ferry δεν επιβάλει καμία έξτρα χρέωση για την έκδοση των εισιτηρίων. Παρέχεται η δυνατότητα αποστολής εισιτηρίων οπουδήποτε στον κόσμο μέσω Κούριερ.

Στο Cantina Magazine που κυκλοφορεί την Κυριακή 23/2 με το ΘΕΜΑ μαγειρεύουμε Τα κοκκινιστά!

Ένα μεγάλο αφιέρωμα στα πληθωρικά ντοματένια φαγητά που τόσο αγαπάμε, και που αναζητούν πάντα τη συντροφιά του καλού κρασιού.

45 κορυφαίες συνταγές για καθημερινά ή κυριακάτικα γεύματα με κρέας, ψάρι, λαχανικά και όσπρια.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ: Το τσιγάρισμα, η σύβραση και το δέσιμο της σάλτσας

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: Τα μπαχαρικά που ταιριάζουν στα κοκκινιστά

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ: Τα είδη τυποποιημένης ντομάτας και οι μαγειρικές τους

ΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ: Τα πιάτα που αγαπάμε στα αθηναϊκά εστιατόρια

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Τα εσπεριδοειδή της Ηπείρου και η ιστορία τους

Ξεφυλλίστε τις σελίδες του περιοδικού και ανακαλύψτε:

Το ψωμί των Ελλήνων Εδώ και αιώνες, η ανάγκη μας για καλής ποιότητας ψωμί δεν έχει σταματήσει ποτέ να μας τραβάει από τη μύτη.

Φαινόμενο: Time slot ή αλλιώς χρονοκράτηση Είναι τελικά καλή η νέα τάση που περιορίζει τον χρόνο παραμονής μας στα εστιατόρια;

Επιστήμη: Σκέφτεστε συνέχεια το φαγητό; Ακόμα και όταν δεν πεινάτε; Το 48% των καταναλωτών εύχονται να μπορούσαν να σταματήσουν να το έχουν συνέχεια στο μυαλό τους, ενώ η επιστήμη αναζητά λύσεις.

Πρόσωπα: Γιατί είναι σημαντικός ο Δημήτρης Κατριβέσης; Ο πολυσχιδής, ασυμβίβαστος, ανικανοποίητος παθιασμένος μάγειρας, που έφερε πρώτος στην Ελλάδα την κουζίνα Nikkei.

Συνέντευξη: Βασίλαινας: Ένας αιώνας ιστορίας Ένα τοπόσημο με ιστορία, αρχές και βαθιές, κλασικές αναφορές.

Social: Madame Gateaux Η σύγχρονη influencer με αισθητική βγαλμένη από τη δεκαετία του ’50 αγαπά με πάθος τα γαλλικά γλυκά.

Ταξίδι: Τρώμε σε Τρίκαλα, Καρδίτσα και στο Pomo doro του Αριστοτέλη Μέγκουλα στην Κέρκυρα

Ρεπορτάζ: Νηστίσιμα αγαπημένα Επιλέξαμε 8 πιάτα από αθηναϊκά εστιατόρια που κάνουν τις ημέρες της Σαρακοστής νόστιμες, ελκυστικές και απολαυστικές.

Ρεπορτάζ: Τα εσπεριδοειδή της Άρτας: Μια καλλιέργεια 100 ετών Ταξιδέψαμε ως τον κάμπο της Άρτας, με τους μικρούς κλήρους αλλά τη μεγάλη ποικιλία εσπεριδοειδών: Πορτοκάλια, μανταρίνια, κουμκουάτ, γκρέιπφρουτ και περγαμόντο μπαίνουν στο γευστικό μας μικροσκόπιο. Όλη η παραγωγή με αριθμούς!

Οίνοι: 20 κρασιά για την τελευταία Αποκριά και την Καθαρά Δευτέρα Επιλέγουμε 20 κρασιά, λευκά, ροζέ και κόκκινα, που μπορούν, κατά περίπτωση, να σταθούν με αξιοπρέπεια στα γιορτινά τραπέζια μας.

Design: Κουζίνα 2025 Οι νέες τάσεις ποντάρουν στα χρώματα, την εργονομία και τα υλικά.

Αντικείμενα του πόθου: Το πάθος πάει παντού Σερβίτσια, gadgets, πρώτες ύλες, αξεσουάρ, κρασί, αντικείμενα μόδας και έμπνευσης γεμίζουν τις ημέρες μας με κόκκινο χρώμα.

Συνταγές

10 εμβληματικές συνταγές κοκκινιστών, αναλύονται η καθεμιά σε 4 σελίδες με όλα τα μυστικά και τις τεχνικές που θα τις κάνουν απόλυτα επιτυχημένες.

Κατσικομακαρονάδα Ηρακλειάς

Παστιτσάδα οσομπούκο

Μπουρδέτο σκορπίνα

Λαγός στιφάδο

Κόκορας Μπαρδουνιώτικος

Χοιρινό ρόστο Ναξιώτικο

Γιουβέτσι με αρνάκι στον φούρνο

Σουτζουκάκια σμυρναίικα

Χουνκιάρ μπεγεντί

Γαρίδες σαγανάκι

- Τα είδη της ντομάτας και ποια πιάτα αναδεικνύουν καλύτερα…

- Μαζί, τα μπαχαρικά που ταιριάζουν άψογα στα αγαπημένα μας κοκκινιστά!

Λαδερά & όσπρια Τα χειμερινά λαχανικά και όσπρια μελώνουν στην κατσαρόλα σε πλούσιες σάλτσες ντομάτας και δίνουν πιάτα βαθιάς νοστιμιάς που δεν πρέπει να λείπουν από καμία κουζίνα!

Πρασόρυζο, σπανακόρυζο, λαχανόρυζο με σουμάκ, Μανιτάρια ραγού, Πατάτες γιαχνί με πράσα & σέσκουλα, Κουνουπίδι και λάχανο καπαμά, Σαλιγκάρια γιαχνί, Φασολάδα με θυμάρι, Γίγαντες με πράσο, Φασόλια χάντρες με λάχανο, και άλλες νοστιμιές, από την Εύα Μονοχάρη και τη Μάρω Διακάτου

Ζυμαρικά Αξεπέραστες ντοματένιες σάλτσες σε έξι από τις πιο εμβληματικές ιταλικές μακαρονάδες που αγαπάμε να μαγειρεύουμε ξανά και ξανά. Ο Γιώργος Δημητρακόπουλος μοιράζεται τα μυστικά τους μαζί μας.

Pasta all’Amatriciana, Spaghetti con le Polpette, Lasagna al Forno, Penne all’Arrabbiata, Spaghetti Bolognese, Spaghetti alla Puttanesca

Τα σύγχρονα Η «κόκκινη» δίνει χρώμα και γεύση σε πιάτα που ακολουθούν φρέσκα μονοπάτια, με πρωτότυπα παντρέματα, γνωστών και αγαπημένων υλικών, από τον Φάνη Μαϊκαντή.

Σαρδέλες κοκκινιστές με τηγανητά πράσα, Λάχανο κοκκινιστό με κοκκάρια & εστραγκόν, Τερίνα πατάτας με γλυκάνισο & κοκκινιστούς μοσχιούς, Μανιτάρια πορτομπέλο γεμιστά με πλιγούρι, σάλτσα ντομάτας & σαλάμι, Σέσκουλα κοκκινιστά με καπνιστή πάπρικα & steak κουνουπιδιού

Ψάρια & θαλασσινά Ψάρια και θαλασσινά, μαγειρεμένα με ντοματένιες σάλτσες, αποκτούν πλούσια και βαθιά γεύση και αναδεικνύουν άψογα την πρωτεΐνη τους. Ο Γρηγόρης Χέλμης μας εξηγεί τα πώς και τα γιατί κάθε συνταγής.

Spaghetti assassina με γαρίδες, Χόρτα τσιγαριστά με μύδια & ντομάτα, Θράψαλο παστιτσάδα, Γαλέος στιφάδο, Κοκκινιστά κεφτεδάκια παλαμίδας με λάχανο 

Γλυκά στο κόκκινο Συνταγές που φτιάχνουμε εύκολα στο σπίτι και μας θυμίζουν πόσο νόστιμα σπάνε τη μονοτονία της κάθε μέρας τη στιγμή που θέλουμε κάτι γλυκό και φρουτένιο, από την Madame Gateaux.

Red velvet cheesecake, Βουτυράτα μπισκότα καρδιές με μαρμελάδα φράουλα, Αυγοφέτες με κυδώνι, Αχλάδια ποσέ σε κόκκινο κρασί, με μασκαρπόνε & αμύγδαλα, Μους με σμέουρα σε ποτήρι

Μη χάσετε το νέο τεύχος του Cantina magazine αυτή την Κυριακή με το Θέμα.



from cantina.protothema.gr https://ift.tt/630A9qh

Σχόλια