Κέικ με αλμυρή καραμέλα, καρύδια και αχλάδια ποσέ

Μέσω του Let’s Ferry μπορείτε να κλείσετε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για όλους τους Ελληνικούς προορισμούς, με όλες τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, τα δημοφιλή Ιταλικά λιμάνια καθώς και άλλους επιλεγμένους προορισμούς της Μεσογείου! Το Let’s Ferry δεν επιβάλει καμία έξτρα χρέωση για την έκδοση των εισιτηρίων. Παρέχεται η δυνατότητα αποστολής εισιτηρίων οπουδήποτε στον κόσμο μέσω Κούριερ.

Hugo Spritz: Πώς να φτιάξετε το δροσερό ανοιξιάτικο κοκτέιλ

Τα spritz ποτά είναι συνώνυμα της άνοιξης και του καλοκαιριού. Η χαλαρότητα της εποχής «παντρεύεται» με τις φυσαλίδες των spritz και ειδικά κάθε καλοκαίρι μονοπωλούν τους καταλόγους των μπαρ. Ένα από τα δημοφιλέστερα ποτά αυτής της κατηγορίας είναι σίγουρα τo Aperol Spritz. Ωστόσο, φέτος μπαίνει δυναμικά στην κούρσα και ένα ακόμα. Εξίσου δροσιστικό, το Hugo Spritz ήταν ο αφανής ήρωας που υπάρχει αρκετά χρόνια τώρα σε αρκετές χώρες της νότιας Ευρώπης, όμως -όπως συμβαίνει τον τελευταίο καιρό- το TikTok έρχεται να στρέψει πάνω του τους προβολείς και έτσι, η φήμη του εκτοξεύτηκε. Η ιστορία του Το Hugo μετρά μόλις 18 χρόνια ζωής, καθώς γεννήθηκε στη βόρεια Ιταλία το 2005. Η ιστορία του ξεκινά όταν ο bartender Roland Gruber θέλησε να φτιάξει ένα κοκτέιλ να προσφέρεται ως ένα «εναλλακτικό» Aperol Spritz και έτσι, έφτιαξε ένα άλλο cocktail με βάση το αφρώδες Prosecco και τη σόδα. Στην αρχική συνταγή, ο Gruber χρησιμοποίησε χυμό λεμονιού, όμως γρήγορα το αντικατέστησε με elderflower. Αξίζει να αναφέρουμε πως στην αρχή ονομαζόταν Otto,  όμως σύντομα το μετονόμασε σε Hugo καθώς το θεώρησε πιο ωραίο. Σε αντίθεση με το Aperol Spritz, το Hugo Spritz είναι πιο γλυκό και έχει λιγότερο αλκοόλ. Υλικά για 1 μερίδα 15ml λικέρ elderflower 120 ml Prosecco 30 ml ανθρακούχο νερό ή σόδα Πάγο Φύλλα μέντας Mία φέτα λεμονιού για το γαρνίρισμα Εκτέλεση Τρίψτε με τα χέρια σας τη μέντα για λίγη ώρα ώστε να απελευθερώσει τα αρώματά της και στη συνέχεια βάλτε τα φύλλα στο ποτήρι της επιλογής σας, μαζί με παγάκια και το λικέρ. Ανακατέψτε και προσθέστε το Prosecco. Ανακινείστε ξανά και προσθέστε το ανθρακούχο νερό ή τη σόδα. Γαρνίρετε με τη φέτα λεμονιού και είναι έτοιμο. Αν θέλετε να προσθέσετε περισσότερη σόδα ή ανθρακούχο νερό, τότε μπορείτε να ακολουθήσετε τη μέθοδο του 3-1-1. Δηλαδή, 3 μέρη του ποτηριού Prosecco, 1 μέρος λικέρ elderflower και 1 μέρος σόδα ή ανθρακούχο νερό. Σερβίρεται σε ψηλό αλλά και χαμηλό ποτήρι, με πολύ πάγο.  

from www.olivemagazine.gr https://ift.tt/61YzVfJ

Σχόλια