Κέικ με αλμυρή καραμέλα, καρύδια και αχλάδια ποσέ

Μέσω του Let’s Ferry μπορείτε να κλείσετε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για όλους τους Ελληνικούς προορισμούς, με όλες τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, τα δημοφιλή Ιταλικά λιμάνια καθώς και άλλους επιλεγμένους προορισμούς της Μεσογείου! Το Let’s Ferry δεν επιβάλει καμία έξτρα χρέωση για την έκδοση των εισιτηρίων. Παρέχεται η δυνατότητα αποστολής εισιτηρίων οπουδήποτε στον κόσμο μέσω Κούριερ.

Viral: Πώς θα φτιάξετε το Kir Royale από το Emily in Paris

Mπορεί πριν λίγο καιρό το negroni sbagliato, η πιο γνωστή παραλλαγή του κλασικού κοκτέιλ να έγινε παγκόσμιο trend, ωστόσο φαίνεται ότι τη δημοτικότητά του ακολουθεί το Kir Royale. Aυτή τη φορά το κλασικό Kir Royale γίνεται viral από τη δημοφιλή σειρά του Netflix «Emily in Paris». Στη τρίτη σεζόν της σειράς η Έμιλυ Κούπερ μαθαίνει και απολαμβάνει το γαλλικό κοκτέιλ, Kir Royale. Συγκεκριμένα, η Έμιλυ -δηλαδή η Λίλυ Κόλινς- είναι έξω για φαγητό στο Παρίσι, όταν όλοι οι συνάδελφοί της παραγγέλνουν το Kir Royale. «Ω, αυτό είναι νόστιμο. Τι είναι; » ρωτάει η Emily αφού ήπιε μια γουλιά από το κοκτέιλ. Στη συνέχεια, ένας συνάδελφος της Έμιλυ της κάνει μάθημα προφοράς, προτού την ενημερώσει ότι το κοκτέιλ αποτελείται από «crème de cassis με σαμπάνια». Συνεχίζει λέγοντας: «Το τέλειο ποτό για να πιεις μια γουλιά και να μην κάνετε τίποτα». Έκτοτε το εν λόγω κοκτέιλ εμφανίζεται σε όλα τα social media, σχολιάζοντας οι χρήστες πως το Kir Royale είναι το ποτό του 2023. Το εν λόγω κοκτέιλ χρονολογείται από τη Γαλλία του 19ου αιώνα και έγινε δημοφιλές μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Φημολογείται ότι πήρε το όνομά του από τον καθολικό ιερέα Felix Kir, ο οποίος βοήθησε χιλιάδες αιχμαλώτους πολέμου να δραπετεύσουν από τα ναζιστικά στρατόπεδα στη Βουργουνδία το 1940. Όταν οι Ναζί έκλεψαν κόκκινο κρασί από τη Βουργουνδία, ο Kir προσπάθησε να φτιάξει ένα νέο κόκκινο κρασί με ροζ λικέρ και λευκό κρασί. Υλικά: 1 κουταλιά της σούπας crème de cassis σαμπάνια 1 φρέσκο ή κατεψυγμένο βατόμουρο Εκτέλεση: Ρίχνουμε την crème de cassis στο ποτήρι της σαμπάνιας. Γεμίζουμε με παγωμένη σαμπάνια και γαρνίρουμε με το φρέσκο ή κατεψυγμένο βατόμουρο.

from www.olivemagazine.gr https://ift.tt/HX1sIYO

Σχόλια