Κέικ με αλμυρή καραμέλα, καρύδια και αχλάδια ποσέ

Μέσω του Let’s Ferry μπορείτε να κλείσετε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για όλους τους Ελληνικούς προορισμούς, με όλες τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, τα δημοφιλή Ιταλικά λιμάνια καθώς και άλλους επιλεγμένους προορισμούς της Μεσογείου! Το Let’s Ferry δεν επιβάλει καμία έξτρα χρέωση για την έκδοση των εισιτηρίων. Παρέχεται η δυνατότητα αποστολής εισιτηρίων οπουδήποτε στον κόσμο μέσω Κούριερ.

ΤikTok viral: Διάφανα chips πατάτας!

Άλλη μια τρέλα του ΤikTok έχει γίνει viral το τελευταίο διάστημα! Οι χρήστες αποφάσισαν να φτιάξουν διάφανα πατατάκια, που γίνονται με ζωμό πατάτας. Πώς να φτιάξετε τα διάφανα πατατάκια και να εντυπωσιάσετε την παρέα σας; Είναι μια food waste συνταγή. Γιατί; Όταν βράσουμε πατάτες για να φτιάξουμε πουρέ ή κάποια άλλη συνταγή, δεν πετάμε το νερό, αλλά το κρατάμε για να το χρησιμοποιήσουμε στα πατατάκια μας. Δείτε παρακάτω τη συνταγή: Υλικά 6 πατάτες μεσαίου μεγέθους ½ κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο 1 κουτ. γλυκού αλάτι 4 φλιτζάνια νερό Για το τζελ πατάτας 4 κουτ. σούπας άμυλο πατάτας (το βρίσκουμε στα σουπερμάρκετ) σχοινόπρασο και δενδρολίβανο για το γαρνίρισμα ε.π. ελαιόλαδο για το γαρνίρισμα
@tastemade When science meets food, you get glass potato chips! 🥔 #potatochips #chips #foodscience #cinematics #snackhacks ♬ Buttercup - Jack Stauber
Διαδικασία Φτιάχνουμε πρώτα τον ζωμό πατάτας: Πλένουμε καλά τις πατάτες και στη συνέχεια τις στραγγίζουμε με μια πετσέτα κουζίνας ή με χαρτί κουζίνας. Τις χαράσσουμε με ένα μαχαίρι, τις τοποθετούμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αλάτι. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το νερό και βράζουμε για 25-30 λεπτά. Βγάζουμε από τη φωτιά τις πατάτες και σουρώνουμε το νερό σε ένα άλλο σκεύος. Το αφήνουμε να κρυώσει. Φυλλάσσουμε τις πατάτες για να τις χρησιμοποιήσουμε σε κάποια άλλη παρασκευή. Αφού κρυώσει ο ζωμός, τον βάζουμε στο ψυγείο (σε ένα σκεύος με καπάκι) και τον αφήνουμε εκεί για 8 ώρες ή για όλο το βράδυ. Ετοιμάζουμε το τζελ πατάτας: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C. Βγάζουμε τον ζωμό από το ψυγείο και τον ρίχνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι. Ρίχνουμε μέσα και το άμυλο πατάτας και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει μια υφή ζελατίνης, για περίπου 5 λεπτά. Το βγάζουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια το βάζουμε σε ένα κορνέ. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και με το κορνέ σχηματίζουμε πατατάκια. Στη συνέχεια, τα βάζουμε στον φούρνο και τα ψήνουμε για 4 ώρες! Όταν ψηθούν, τα γαρνίρουμε με δεντρολίβανο και σχοινόπρασο και τα σερβίρουμε για να εντυπωσιάσουμε τους καλεσμένους ή τα παιδιά μας! Διαβάστε ακόμη Viral: Πώς να φτιάξετε το μπλε smoothie που έχει ξεσηκώσει το TikTok Η παραγγελία σε καφετέρια στη Θεσσαλονίκη που έγινε viral Τραγανό ψωμί με κρέμα γιαουρτιού, η νέα τάση του TikTok  

from www.olivemagazine.gr https://ift.tt/rtd37RY

Σχόλια