Κέικ με αλμυρή καραμέλα, καρύδια και αχλάδια ποσέ

Μέσω του Let’s Ferry μπορείτε να κλείσετε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για όλους τους Ελληνικούς προορισμούς, με όλες τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, τα δημοφιλή Ιταλικά λιμάνια καθώς και άλλους επιλεγμένους προορισμούς της Μεσογείου! Το Let’s Ferry δεν επιβάλει καμία έξτρα χρέωση για την έκδοση των εισιτηρίων. Παρέχεται η δυνατότητα αποστολής εισιτηρίων οπουδήποτε στον κόσμο μέσω Κούριερ.

Πέντε burger για να γιορτάσετε την Παγκόσμια Ημέρα τους

Λαχταριστά και ζουμερά, άλλα με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, αλλά με τραγανό κοτόπουλο, τα burgers είναι το πιο διάσημο street food παγκοσμίως. Μάλιστα, το Σάββατο 28 Μαϊού γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημερά τους. Με αφορμή αυτό, σας παρουσιάζουμε πέντε από τα αγαπημένα μας,  που, αν μη τι άλλο, αξίζει να τα δοκιμάσετε. Birdman Smash από το Ekiben Πριν ακόμα τα smash burger γίνουν μόδα στην πόλη, ο Άρης Βεζενές έφτιαχνε ένα από αυτά από τότε που άνοιξε το μικρό, μακρόστενο Ekiben στο Σύνταγμα. Από τότε δεν έχει βγει από τον κατάλογο. Λαχταριστό, ζουμερό, γευστικό και άκρως απολαυστικό το Birdman Smash, έγινε αμέσως best seller. Φτιάχνεται από ένα αφράτο ψωμί πατάτας, το οποίο ετοιμάζουν καθημερινά ώστε να έχει την κατάλληλη υγρασία που χρειάζεται, 3 ή 4 φέτες από American cheese που λιώνει, δύο πλακουτσωτά μπιφτέκια από κρέας αγελάδας ελευθέρας βοσκής, μαρούλι, κρεμμύδι και μια νόστιμη tonkatsu κέτσαπ. Γίνεται στην κυριολεξία δύο μπουκιές και είναι από τα πιο νόστιμα burger που έχω δοκιμάσει. Για να σας είμαι απόλυτα ειλικρινής, με ένα δεν χορταίνεις, απλά παίρνεις μια ιδέα. Επίσης δεν συνοδεύεται από πατάτες και η τιμή του είναι λίγο τσιμπημένη. Παρ’ όλα αυτά αξίζει να το δοκιμάσετε. Βουλής 35 και Σκούφου 2, Σύνταγμα, τηλ. 2103212800 Hot Korean chick από το Smash n' Bun Τα burger που ετοιμάζουν σε αυτό το όμορφο μαγαζί της Πατριάρχου Ιωακείμ, στο Κολωνάκι, έχουν την υπογραφή του σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου και εντάσσονται και αυτά στην smash κουλτούρα (το δηλώνει άλλωστε και το όνομά του). Όσο νόστιμα κι αν είναι αυτά με το μοσχαρίσιο κρέας και το πατατόψωμο, από το μενού του έχω ξεχωρίσει το Hot Korean chick. Είναι το μοναδικό με τηγανητό κοτόπουλο το οποίο συνδυάζεται με κίμτσι (πικάντικο κορεάτικο τουρσί), σπιτικές πίκλες και μαγιονέζα με μουστάρδα. Είναι τραγανό απ' έξω, ζουμερό από μέσα, με ένα πολύ ωραίο καυτερό τελείωμα. Πάντα το ζητάω με τηγανητές γλυκοπατάτες, που είναι απλά εθιστικές. Πατριάρχου Ιωακείμ 48, Κολωνάκι, τηλ. 2107249802 The Billion από το Juicy Grill Οι επιλογές που έχετε στο Juicy Grill είναι πολλές. Φημίζεται άλλωστε για τη μεγάλη ποικιλία του αλλά και για τα πληθωρικά και χορταστικά του burger που πάντα συνοδεύονται από μπόλικες τηγανητές πατάτες. Προσωπικά ξεχωρίζω το πλουσιοπάροχο The Billion, με το ζουμερό μπιφτέκι που κλείνεται σε ψωμάκι μπριός (έχει σκορδοβούτυρο) και ρεγκάτο, διπλό μπέικον, ντομάτα και Caesar’s sauce. Αν το ζητήσετε delivery δεν θα το ευχαριστηθείτε μιας και οι πατάτες θα έρθουν κάπως πανιασμένες (λόγω υγρασίας) και το burger ελαφρώς κρύο. Συμβουλή μου λοιπόν, να το απολαύστε καλύτερα σε ένα από τα δύο καταστήματα του Juicy Grill ή στον Χολαργό ή στο Κέντρο. Παλαιών Πατρών Γερμανού 7, Πλ. Αγ. Θεοδώρων, τηλ. 2103229027  Holy Cow από το Po’ Boys Ο σεφ Βασίλης Σπόρος αγαπάει να καπνίζει τα κρέατα του. Έτσι, κάνει εδώ και χρόνια τώρα στο Po' Boys στου Ψυρρή όπου έχει φτιάξει ένα εστιατόριο με αέρα και ατμόσφαιρα από τον αμερικανικό Νότο. Ανάμεσα στα ωραία ψημένα κρέατα, τις πληθωρικές σαλάτες και τα άλλα συνοδευτικά, ο κατάλογος περιλαμβάνει και burgers. Θα κάνω ειδική μνεία στο πεντανόστιμο Holy Cow, όπου το μπιφτέκι του καπνίζεται πρώτα και μετά ψήνεται, για αυτό έχει ένα ελαφρύ ροζ χρώμα εσωτερικά. Είναι από μοσχάρι Σερρών και σερβίρεται με white BBQ sauce, καραμελωμένα κρεμύδια, cheddar, φοντύ τυριών, iceberg και ρόκα. Μπορεί να το βρίσκετε λίγο φλύαρο, όμως είναι πολύ νόστιμο. Έρχεται μαζί με τηγανητές πατάτες και επιβάλλει τη συνοδεία μπύρας. Αγαθάρχου 12 & Λεπενιώτου, Ψυρρή, τηλ. 2103234672 Cheeseburger από το Sam Με το που βγαίνετε από το σταθμό του μετρό Συγγρού-Φιξ, στα αριστερά σας υπάρχει ένα μικρό, πολύχρωμο μαγαζί γεμάτο memorabilia. Εκεί, ο Σταμάτης Μαρινέλης –οι φίλοι τον αποκαλούν Sam– φτιάχνει καθημερινά λαχταριστά burger, όπως ακριβώς τα έμαθε στο Memphis των ΗΠΑ. Απλά, νόστιμα, χωρίς πολλά πολλά και με μπόλικες τηγανητές πατάτες. Ξεχωρίζω το cheeseburger του που πάντα το παραγγέλνω σε ζυγό αριθμό. Το μπιφτέκι του είναι όπως πρέπει ψημένο ώστε να κρατάει τους χυμούς τους, η κέτσαπ, η μουστάρδα και η μαγιονέζα σε σωστές αναλογίες και το λιωμένο τσένταρ να τα σκεπάζει νόστιμα όλα αυτά. Και αν θέλετε να «γουρουνιάσετε» παραπάνω, ζητήστε και τα τραγανά, λαχταριστά onion rings. Δράκου 3-5, Kουκάκι, τηλ. 2107546066 Διαβάστε ακόμη 9 στέκια για πίτσα σε όλη την Αθήνα, που ξεχωρίσαμε για την ποιότητά τους 17 στάσεις για νηστίσιμο street food: από φαλάφελ και σουβλάκι μέχρι tacos, burger και χωριάτικες πίτες Τι είδαμε στο Burger Fest στο ΟΑΚΑ

from www.olivemagazine.gr https://ift.tt/BmAX3hu

Σχόλια