- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
Μέσω του Let’s Ferry μπορείτε να κλείσετε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για όλους τους Ελληνικούς προορισμούς, με όλες τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, τα δημοφιλή Ιταλικά λιμάνια καθώς και άλλους επιλεγμένους προορισμούς της Μεσογείου! Το Let’s Ferry δεν επιβάλει καμία έξτρα χρέωση για την έκδοση των εισιτηρίων. Παρέχεται η δυνατότητα αποστολής εισιτηρίων οπουδήποτε στον κόσμο μέσω Κούριερ.
- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές

 Τι σχέση έχει η Βαλένθια με την Ελλάδα και ειδικά με τη Χαλάστρα; Την παέγια οι Βαλενθιάνοι την έχουν περί πολλού. Μάλιστα διοργανώνουν και φεστιβάλ για αυτή. Για να είμαι πιο σαφής για το ρύζι της -arrós στην τοπική διάλεκτο- άλλα όταν οι Βαλενθιάνοι λένε ρύζι εννοούν την παέγια. Το Tastarrós, όπως ονομάζεται το φεστιβάλ, μετράει ήδη έξι χρόνια ζωής –βγάλτε τα δύο της πανδημίας– και είναι μια γιορτή που γίνεται από την από το D.O Arrós που έχει αναλάβει την προώθηση του ΠΟΠ ρυζιού της περιοχής. Σε αυτήν τη γιορτή, που γίνεται στην κεντρική πλατεία της πόλης, την Plaza del Ayuntamiento (Πλάθα δελ Αγιουταμιέντο), συμμετέχουν εστιατόρια και ταβέρνες από όλη την περιοχή της Βαλένθια και καθένα από αυτά ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της παέγια. Σε αυτή την εκδήλωση όμως υπήρχε και ελληνική παρουσία, μιας και οι δύο χώρες, Ελλάδα και Ισπανία, «τρέχουν» το πρόγραμμα EU RICE που είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την προώθηση του ελληνικού και του ισπανικού ρυζιού. Έτσι, οι Βαλενθιάνοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να γνωρίσουν περισσότερα για το ελληνικό ρύζι που παράγεται στην περιοχή της Χαλάστρας λίγο πιο έξω από την Θεσσαλονίκη.
 Τι σχέση έχει η Βαλένθια με την Ελλάδα και ειδικά με τη Χαλάστρα; Την παέγια οι Βαλενθιάνοι την έχουν περί πολλού. Μάλιστα διοργανώνουν και φεστιβάλ για αυτή. Για να είμαι πιο σαφής για το ρύζι της -arrós στην τοπική διάλεκτο- άλλα όταν οι Βαλενθιάνοι λένε ρύζι εννοούν την παέγια. Το Tastarrós, όπως ονομάζεται το φεστιβάλ, μετράει ήδη έξι χρόνια ζωής –βγάλτε τα δύο της πανδημίας– και είναι μια γιορτή που γίνεται από την από το D.O Arrós που έχει αναλάβει την προώθηση του ΠΟΠ ρυζιού της περιοχής. Σε αυτήν τη γιορτή, που γίνεται στην κεντρική πλατεία της πόλης, την Plaza del Ayuntamiento (Πλάθα δελ Αγιουταμιέντο), συμμετέχουν εστιατόρια και ταβέρνες από όλη την περιοχή της Βαλένθια και καθένα από αυτά ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της παέγια. Σε αυτή την εκδήλωση όμως υπήρχε και ελληνική παρουσία, μιας και οι δύο χώρες, Ελλάδα και Ισπανία, «τρέχουν» το πρόγραμμα EU RICE που είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την προώθηση του ελληνικού και του ισπανικού ρυζιού. Έτσι, οι Βαλενθιάνοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να γνωρίσουν περισσότερα για το ελληνικό ρύζι που παράγεται στην περιοχή της Χαλάστρας λίγο πιο έξω από την Θεσσαλονίκη.  Ο τριάστερος Quique Dacosta και οι αμέτρητες παέγιες Στις αρχές Απριλίου, το Tastarrós επέστρεψε έπειτα από δύο χρόνια απουσίας κι εμείς ήμασταν εκεί. Οικοδεσπότης μας φέτος ήταν ο Santos Ruiz Álvarez, ένας άνθρωπος που παθιάζεται με το ρύζι της περιοχής του και προσπαθεί με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία να μιλάει για αυτό. Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, οι τεράστιες παεγίερες είχαν ήδη μπει στο γκάζι και οι μυρωδιές άρχισαν σιγά σιγά να ξυπνούν την πόλη. Την έναρξη του φεστιβάλ φέτος κήρυξε ο γνωστός σεφ Quique Dacosta, βραβευμένος με τρία αστέρια Michelin, που μάλιστα είναι και ο ambassador τους βαλενθιάνικου ρυζιού. Στις δύο μέρες που διήρκεσε το φεστιβάλ, δοκίμασα πολλές και διαφορετικές παέγιες. Άλλες παραδοσιακές, άλλες με πιο μοντέρνες πινελιές, κάποιες άλλες με περίεργους συνδυασμούς και φυσικά δεν έλειπαν οι χορτοφαγικές. Για παράδειγμα, ξεχώρισα μία που ήταν φτιαγμένη με αγκινάρες και τσορίθο, μια «κόκκινη» με πολλά θαλασσινά και παντζάρι, άλλη μια με γλυκιά κολοκύθα και σουπιά και μια ακόμα με χταπόδι και φρέσκο σκόρδο. Με εντυπωσίασε το πόσο αυτή η πόλη έχει αγκαλιάσει τη διοργάνωση. Φάνηκε ότι της είχε λείψει, με τη συμμετοχή του κόσμου να είναι μεγάλη. Στήνονταν υπομονετικά στη σειρά τόσο για να προμηθευτούν τα κουπόνια, καθώς στοίχιζαν 4 ευρώ για κάθε πιάτο και 1 ευρώ για την μπίρα, όσο και μπροστά από κάθε κιόσκι από το οποίο επέλεγαν ό,τι ήθελαν να δοκιμάσουν.
 Ο τριάστερος Quique Dacosta και οι αμέτρητες παέγιες Στις αρχές Απριλίου, το Tastarrós επέστρεψε έπειτα από δύο χρόνια απουσίας κι εμείς ήμασταν εκεί. Οικοδεσπότης μας φέτος ήταν ο Santos Ruiz Álvarez, ένας άνθρωπος που παθιάζεται με το ρύζι της περιοχής του και προσπαθεί με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία να μιλάει για αυτό. Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, οι τεράστιες παεγίερες είχαν ήδη μπει στο γκάζι και οι μυρωδιές άρχισαν σιγά σιγά να ξυπνούν την πόλη. Την έναρξη του φεστιβάλ φέτος κήρυξε ο γνωστός σεφ Quique Dacosta, βραβευμένος με τρία αστέρια Michelin, που μάλιστα είναι και ο ambassador τους βαλενθιάνικου ρυζιού. Στις δύο μέρες που διήρκεσε το φεστιβάλ, δοκίμασα πολλές και διαφορετικές παέγιες. Άλλες παραδοσιακές, άλλες με πιο μοντέρνες πινελιές, κάποιες άλλες με περίεργους συνδυασμούς και φυσικά δεν έλειπαν οι χορτοφαγικές. Για παράδειγμα, ξεχώρισα μία που ήταν φτιαγμένη με αγκινάρες και τσορίθο, μια «κόκκινη» με πολλά θαλασσινά και παντζάρι, άλλη μια με γλυκιά κολοκύθα και σουπιά και μια ακόμα με χταπόδι και φρέσκο σκόρδο. Με εντυπωσίασε το πόσο αυτή η πόλη έχει αγκαλιάσει τη διοργάνωση. Φάνηκε ότι της είχε λείψει, με τη συμμετοχή του κόσμου να είναι μεγάλη. Στήνονταν υπομονετικά στη σειρά τόσο για να προμηθευτούν τα κουπόνια, καθώς στοίχιζαν 4 ευρώ για κάθε πιάτο και 1 ευρώ για την μπίρα, όσο και μπροστά από κάθε κιόσκι από το οποίο επέλεγαν ό,τι ήθελαν να δοκιμάσουν.from www.olivemagazine.gr https://ift.tt/sAIhvqb
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου