Κέικ με αλμυρή καραμέλα, καρύδια και αχλάδια ποσέ

Μέσω του Let’s Ferry μπορείτε να κλείσετε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για όλους τους Ελληνικούς προορισμούς, με όλες τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, τα δημοφιλή Ιταλικά λιμάνια καθώς και άλλους επιλεγμένους προορισμούς της Μεσογείου! Το Let’s Ferry δεν επιβάλει καμία έξτρα χρέωση για την έκδοση των εισιτηρίων. Παρέχεται η δυνατότητα αποστολής εισιτηρίων οπουδήποτε στον κόσμο μέσω Κούριερ.

Kitschen, ένα «ανορθόγραφο» και ανορθόδοξο dim sum μπαρ στον Πειραιά

Δεν χρειάζεται να έχει κανείς βαθιές γνώσεις ασιατικής κουζίνας για να βρει πιάτα του γούστου του στο χαριτωμένο Kitschen (sic), που άνοιξε πριν από λίγους μήνες στη γειτονιά του Αγίου Νικολάου στην ακτή Μιαούλη. Ιδιοκτήτες του δύο ευγενέστατοι νέοι άνθρωποι, με κέφι και πολυπολιτισμική καταγωγή. O σεφ Δημήτρης Liem, γνωστός από τις συνεργασίες του με το Matsuhisa, το Momo και το E&O, έχει πατέρα Ινδονήσιο και μητέρα Κερκυραία και ο bartender Σπύρος Μινέτος, παλιός γνώριμος από το χαλανδριώτικο μπαρ 9 Βήτα, είναι γιος Κεφαλονίτη πατέρα και μάνας Κορεάτισσας. Πιθανολογώ, λοιπόν, ότι αυτό που κάνει την πανασιατική κουζίνα του εστιατορίου τους τόσο pop, κατανοητή, αλλά κυρίως τόσο απελευθερωμένη μπορεί να μην οφείλεται μόνο στη σύμπραξή τους, αλλά και στην επτανησιακή καταγωγή τους. Για να εξηγηθώ, το Kitschen ούτε διεκδικεί κάποια στάμπα αυθεντικότητας, αλλά ούτε παριστάνει κάτι. Στον μικρό κατάλογό του οι dim sum προτάσεις εκφράζουν τη λογική ενός τέτοιου μπαρ. Δεν υπάρχουν πρώτα και κύρια, παραγγέλνεις ό,τι θες, με τη σειρά που θες. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ακολουθήσεις το γραμμένο με ροζ neon παράγγελμα της επιγραφής: «Prepare your chopsticks» (Οπλισε τα ξυλάκια σου). Δεν αντιστάθηκα ούτε στα πικάντικα φασολάκια edamame ούτε στην ιδέα ενός κοκτέιλ. Διάλεξα το sake spritz (σακέ, Aperol, ροδάκινο, γκρέιπφρουτ σόδα και bitters δαμάσκηνου), που ταίριαξε μια χαρά και με το επόμενο πιάτο, τις εξαιρετικές γαρίδες jiao zi, δηλαδή dumplings ατμού με ζουμερή γαρίδα και σάλτσα yuzu - σόγια, που ήρθαν πασπαλισμένα με άφθονο σχοινόπρασο. Το πιάτο αυτό, μαζί με το char siu don, το ψητό χοιρινό με κορεάτικο, αλλά ήπια καυτερό kimchi, και ρύζι ατμού που έκλεισε το γεύμα, μου άρεσαν περισσότερο απ’ όλα. Γιατί τόσο το ρολάκι σούσι με την τηγανητή γαρίδα, με τον τυλιγμένο πάνω από το ρύζι σολομό, το ψιλοκομμένο ραπάνι ντάικον και τη σος teriyaki όσο και το τηγανητό κοτόπουλο με κρεμώδη σάλτσα αβοκάντο –που είμαι βέβαιη πως έχει ήδη εκτιμηθεί πολύ ως ασιατικό comfort food– παραήταν πληθωρικά και δυτικότροπα για μένα. Μου έμειναν, βέβαια, ως μικρά απωθημένα το κουνουπίδι tempura και εκείνα τα vegan dumplings ατμού με παντζάρι, miso, γλυκιά ponzu και καρύδια, αλλά σίγουρα δεν είναι αυτά ο μοναδικός λόγος για τον οποίο σκέφτομαι να επιστρέψω ξανά στο Kitschen. Μου αρέσει η ιδέα της «αποκέντρωσης», μου άρεσε η χαλαρή του ατμόσφαιρα και, όσο κι αν ακουστεί αντιφατικό, μου άρεσε και η ελευθερία που παίρνει η κουζίνα να δημιουργεί πιάτα ιδιοσυγκρασιακά, που ταιριάζουν με τα νόστιμα κοκτέιλ του Σπύρου Μινέτου. Με κάποια πιάτα όμως θα δοκίμαζα και την ελληνική tropical ale, που παράγει το taproom Blame The Sun στο Κουκάκι. Απλώς, τώρα που έχω πάρει μια ιδέα, θα ξέρω και πώς να παραγγείλω ό,τι μου πάει καλύτερα. Και βέβαια, τότε θα κλείσω και μ’ ένα mochi, το αγαπημένο μου ρυζογλυκάκι, αλλά σε παγωτό. info Κανάρη 5-7, Πειραιάς, Τηλ. 211 7341205 Ανοιχτά: Δευτέρα- Παρασκευή 13.30-00.00 και Σάββατο 19.00-00.30 Τιμή: : €20-€30/ άτομο

from www.olivemagazine.gr https://ift.tt/rJ8IByu

Σχόλια