Κέικ με αλμυρή καραμέλα, καρύδια και αχλάδια ποσέ

Μέσω του Let’s Ferry μπορείτε να κλείσετε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για όλους τους Ελληνικούς προορισμούς, με όλες τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, τα δημοφιλή Ιταλικά λιμάνια καθώς και άλλους επιλεγμένους προορισμούς της Μεσογείου! Το Let’s Ferry δεν επιβάλει καμία έξτρα χρέωση για την έκδοση των εισιτηρίων. Παρέχεται η δυνατότητα αποστολής εισιτηρίων οπουδήποτε στον κόσμο μέσω Κούριερ.

Παραγγελία ή έξοδος, ιδού η απορία (για το αρνάκι ο λόγος)

Το σουβλιστό αρνί ή και το κατσίκι είναι το απόλυτο εθιμικό φαγητό της Λαμπρής, αλλά και η μεγάλη αδυναμία των Ελλήνων κρεοφάγων. Να μην πω και ότι το έχουμε σε κακό να απουσιάζει το αρνί από το λαμπριάτικο τραπέζι μας. Είναι, μάλιστα, τέτοια η λαχτάρα μας που, ενώ είναι ακόμα πάνω στη σούβλα, ο ψήστης χρειάζεται να αποτρέπει όσους γυρεύουν τρόπο να ξεκλέψουν μια ακρούλα από την τραγανή του πέτσα. Κάποιοι θα σουβλίσουν μόνοι τους και οι περισσότεροι θα παραγγείλουμε από κάποιο ψητοπωλείο ή θα πάμε να το φάμε κάποια κλασική ταβέρνα, για την οποία ορκιζόμαστε πως κάνει το καλύτερο. Οι παλιοί Αθηναίοι πήγαιναν με κλειστά τα μάτια στα ψητοπωλεία της οδού Δώρου και στα πέριξ της Ομόνοια ενώ, όσοι διέθεταν αυτοκίνητο, προτιμούσαν να το αναζητήσουν και σε πιο μακρινές περιοχές: στα Βλάχικα της Βάρης, στη Βαρυμπόμπη, στα Αρβανιτοχώρια της Αττικής και φυσικά, στη Μαγούλα, στο Κρυοκούκι ή στα Βίλια. Σήμερα πια οι προτάσεις είναι πολλές, σχεδόν σε κάθε γειτονιά. Είτε επιλέξετε να παραγγείλετε τον οβελία σας θα πρέπει να τον «κλείσετε» το αργότερο ως τη Μεγάλη Πέμπτη, έστω τηλεφωνικώς. Αλλά και αν αποφασίσετε να βγείτε έξω για φαγητό και πάλι θα πρέπει να προνοήσετε να κλείσετε τραπέζι εγκαίρως. Κατσαρίνα Είναι μια από τις πιο παλιές ταβέρνες της Αθήνας, άνοιξε το 1893 και είναι μια από τις λίγες που διατηρούν αμείωτο το παλιό τους χρώμα, που φημίζεται για τα καλοφτιαγμένα μαγειρευτά της και τις εξαιρετικές σταβλίσιες μπριζόλες της. Κυριακή του Πάσχα θα σερβίρουν στο μαγαζί, αλλά θα δίνουν σε πακέτο αρνί και κοκορέτσι στην σούβλα, αρκεί να δώσετε την παραγγελία σας μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη, το αργότερο. Λεωφ. Κηφισίας 311 & Π.Τσαλδάρη 43, Κηφισιά, τηλ. 2106254072, κιν. 697179 0018 Μαγγίνας Ένα παραδοσιακό κουτούκι του 1948, που επεκτάθηκε, ανανεώθηκε κι έγινε μια κλασική χασαποταβέρνα, σήμερα, η οποία όταν το επιτρέπει ο καιρός απλώνει τα τραπέζια της στο παρακείμενο καταπράσινο άλσος. Εδώ βρείτε όλα τα πατροπαράδοτα, λαμπριάτικα ψητά, κρέατα για την Κυριακή του Πάσχα, αλλά και μαγειρίτσα το Μεγάλο Σάββατο. Μπορείτε όμως να παραγγείλετε και φαγητό για το σπίτι. Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, Μελίσσια, τηλ. 2108046143 και 2106132010 Ψητοπωλείο Ιωνία Το κατάστημα αυτό που έγινε γνωστό για τα σουβλάκια του νοστιμότατους ελληνικούς μεζέδες του. Τα τελευταία χρόνια άλλαξε ρότα, επεκτάθηκε και πλέον φιλοξενεί κόσμο στα τραπεζάκια που απλώνει στη μικρή πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου. Όμως ειδικά για την Κυριακή του Πάσχα από την ψησταριά του θα βγαίνει μόνο αρνί και κοκορέτσι που θα διατίθεται μόνο κατόπιν παραγγελίας, που θα πρέπει να γίνει μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη. Ιωνίας 51, Νέα Σμύρνη, τηλ. 2109318355 και 2109344910 Μέλι & Λάδι  Τα δίδυμα αυτά μαγαζιά φημίζονται για το αρνί τους προτείνεται, στην κρητική εκδοχή του, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια ως αντικριστό. Μπορείτε όμως να παραγγείλετε επίσης παϊδάκια και παϊδάκια γάλακτος, με το κιλό και διάφορες αλοιφές ή σαλάτες. Τρίτωνος 41 και Αγίου Αλεξάνδρου 17, Παλαιό Φάληρο, τηλ. 2109801560 Δημητρίου Γούναρη 144, Γλυφάδα, τηλ. 2109610735 Που να κλείστε τραπέζι για σουβλιστό αρνί Στην Πάρνηθα Στην ευρύτερη περιοχή της Πάρνηθας ανήμερα τη Λαμπρή στήνονται πασχαλινά γλέντια Ταβέρνα Άγιος Μερκούριος, Ά Φυλάκιο Πυροσβεστικής, Βαρυμπόμπη, τηλ. 2108169617 Ταβέρνα Πελοπόννησος, Πάρνηθος 375, Αχαρνές, τηλ. 2102463318 Στη Σταμάτα Πιπινιός Από το 1992 που ο Παναγιώτης Τσούκας άνοιξε το μαγαζί αυτό κατάφερε να το κάνει συνώνυμο της εξαιρετικής σούβλας – τις Πέμπτες ο κόσμος συρρέει για την προβατίνα του – αλλά φημίζεται και για τη σχάρα του, τα παϊδάκια θεωρούνται από τα κορυφαία στην Αθήνα, όσο και για την άψογη σχέση ποιότητας- τιμής. Πέρα από το σουβλιστό αρνί και τα κλασικά της ημέρας, θα πρέπει να δοκιμάστε και τη σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, που είναι το αρνάκι γάστρας. 25ης Μαρτίου και Γ. Ν. Πέππα 1, Πλ. Σταμάτας, τηλ. 2106216250 Κατευθυνθείτε νότια Στα Καλύβια Η περιοχή θεωρείται το απόλυτο κέντρο κρεοφαγίας, όπου ψήνουν τέλεια παϊδάκια στη σχάρα. Επίσης σερβίρουν και σταβλίσιες που τελευταία έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλείς. Την Κυριακή του Πάσχα πέρα από το σουβλιστό αρνί και το κατσίκι, θα σας προτείνουν όλα τα αμαρτωλά με εντόσθια και συκωταριές. Τρίγωνο Φημίζεται για την tomahawk του και τις εξαιρετικές τηγανητές πατάτες του, αλλά λόγω της ημέρας δοκιμάστε τα κεφαλάκια της σούβλας, κοκορέτσι, και τα παϊδάκια (συνιστούμε τα προβατίνας), σχάρας που εκείνη τη μέρα θα έχουν την τιμητική τους. Κι αν τα παιδιά σας δεν τρώνε αρνί, παραγγείλτε ευωδιαστά τους μπιφτέκια. Είναι πολύ σωστά φτιαγμένα και τεράστια. Αθηνών 36, Καλύβια, τηλ. 2299048540, Χριστόφορος Οι σούβλες παίρνουν φωτιά από νωρίς, το αρνίσιο κοντοσούβλι και το κοκορέτσι τους είναι εκπληκτικό. Εξ ίσου νόστιμα είναι και τα παϊδάκια προβατίνας, αλλά και τα ζουμερά μπιφτέκια τους. Δεν κάνουν κρατήσεις καλό είναι να πάτε από νωρίς, για να είστε σίγουροι πως θα βρείτε τραπέζι. Καλαβρυτινού 11, Καλύβια Θορικού, τηλ. 2299048266 Μουρούζης Η ταβέρνα αυτή λειτουργεί στα Καλύβια από τη δεκαετία του 1920 και βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο του παλαιού χωριού. Ο ιδιοκτήτης της Γεώργιος Γκίκας, εκτός από τα διάφορα κρεατικά σούβλας, το ζουμερό μπιφτέκι και μεγάλες κοπές προσφέρει μια πληθωρική εκδοχή της ελληνικής κρεατοφαγίας και για αυτό θεωρείται must από τους λάτρεις των παραδοσιακών γεύσεων. Λόγω της ημέρας, προτείνουμε τα αρνίσια παϊδάκια, την προβατίνα και το κοκορέτσι τους. Β’ Γεωργάκη 2, τηλ. 2299048371 Στα Βλάχικα της Βάρης Τα Βλάχικα Η ταβέρνα του Δημήτρη Κωστάκου, προσφέρει από το 1983 μια εξαιρετική εκδοχή της ελληνικής ψησταριάς (αρνί, προβατίνα, χοιρινό και εξοχικό στα καλύτερά τους). Η δική μου αδυναμία είναι το κατσίκι γάστρας, το οποίο συνήθως φροντίζω να έχω παραγγείλει. Εδώ φυσικά βρίσκει κανείς τα πάντα όλα της κρεοφαγίας, αλλά και το σουβλιστό αρνί τους είναι κορυφαίο. Δοκιμάστε οπωσδήποτε και γαρδούμπα, κοκορέτσι ή μποξάδες. Λεωφόρος Βάρης 35, Βάρη, τηλ. 210 8956141 Η Βοσκοπούλα Η επιτομή της «οικογενειακής» ταβέρνας, που από το 1966, προσφέρει ποιοτικό φαγητό, αλλά και κάνει μια οικονομική κρεοφαγική πρόταση. Για το Πάσχα, μπορείτε να διαλέξετε κοκορέτσι, τηγανιά από επιλεγμένα μεζεδάκια αρνιού και φυσικά αρνί σουβλιστό ή παϊδάκια με το κιλό. Επίσης το Μεγάλο Σάββατο θα έχουν και μαγειρίτσα και για το σπίτι, αρκεί να δώστε εγκαίρως την τη παραγγελία σας. Λεωφ. Βάρης 41, Βάρη, τηλ. 2108957875 Ψησταριά Το Δίλοφο Η ψησταριά πήρε το όνομα της από τη δεύτερη ονομασία της Βάρης, Δίλοφο, που είναι χτισμένη ανάμεσα σε δύο λόφους. Η ταβέρνα αυτή από το 1973 τιμά ανάλογα με την περίπτωση το έθιμο της κρεοφαγίας. Οι προτάσεις τους είναι πολλές, μαγειρίτσα, κοκορέτσι εξοχικό αρνί στη σούβλα, αλλά και με το κιλό. Και μαγειρίτσα. Και εδώ μπορείτε να παραγγείλετε και για το σπίτι. Λεωφ. Βάρης 57, Βάρη, τηλ. 2109659331 και κιν. 6975750115

from www.olivemagazine.gr https://ift.tt/WVhSjno

Σχόλια